Dinja van Liere JP

FEI Nations Cup Dressage

Vanaf 1948 hebben verschillende grootheden in de dressuur al op het CHIO gereden. Reiner Klimke, Georg Theodorescu, Josef Neckermann, Christine Strickelberger, Klaus Balkenhol, Isavell Werth en onze Anky van Grunsven hebben we in Rotterdam kunnen zien rijden.

Van 1985 tot en met 1988 werd er in Rotterdam vier keer voor de wereldbeker gereden. De FEI besloot dat deze wedstrijd indoor gereden moest worden dus ging de wereldbeker weg uit Rotterdam.

De landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam bestaat uit drie onderdelen, de Grand Prix, de Grand Prix Special en het koningsnummer de Grand Prix Kür op Muziek. Alle leden van het team rijden de Grand Prix, daarna rijden twee teamleden de Grand Prix Special en de twee andere teamleden de Kür op Muziek.

De Kür op Muziek werd voor het eerst in 1987 gereden, dit was direct een groot succes. Sinds 2006 vind de Kür op Muziek plaats op de hoofdpiste en niet op de piste midden in het bos.

Voor informatie over de FEI Nations Cup serie. FEI TV (www.feitv.org) is de officiële video website van de FEI en een geavanceerde online breedband service voor alle paardensportliefhebbers over de gehele wereld. Daar kunnen bezoekers van de website ook een grote hoeveelheid hippische video's bekijken, met vooruitblikken, terugblikken, hoogtepunten, interviews, digitale parcoursen en een omvangrijk video archief.

Een overzicht van recente winnaars van de landenwedstrijd Dressuur van het CHIO Rotterdam:

2013

Groot Brittannië

2014

Nederland

2015

Nederland

2016

Nederland

2017

United States of America

2018

Nederland

2021

Nederland

2022

Nederland