FEI European Championship 2019 Rotterdam Werken als een paard

Werken als een paard

Eén van de bijzondere maatschappelijke programma's is het programma Werken als het Paard. Het bestaande programma wordt elk jaar uitgebreid om nog meer verbinden te leggen tussen mens en paard en uiteraard met de stad. Connected by Horsepower.

Ontstaan
In de zomer van 2014 is het eerste programma van Werken als een Paard gestart. Op verzoek van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn wij gaan nadenken over een activiteit voor kinderen uit uitdagende wijken (focuswijken) die tijdens de zomervakantie hun wijk niet uitkomen. ‘Werken als een Paard, Vakantieschool’ was het resultaat. Sinds die tijd hebben meer dan 600 kids uit groep 5, 6, 7, en 8 meegedaan aan ons vakantieschool programma met het centrale thema: Als je werkt als een paard, kun je veel bereiken.


Programma’s
Door het succes van deze vakantieschool, is Werken als een Paard verder uitgebreid. Niet alleen in de zomervakantie zijn we actief, maar het gehele schooljaar lopen er verschillende programma’s. Er zijn nu programma’s voor kinderen uit uitdagende wijken, kinderen uit het speciaal onderwijs en kinderen die in crisisopvang zitten of ambulante jeugdhulp krijgen.

Werken als een Paard kent op dit moment de volgende programma’s:

  • Vakantieschool
  • Na School
  • Speciaal Onderwijs
  • Parcours
  • Vakantieschool Hoge Veluwe
  • Onderzoek


Wil je meer weten over dit programma, kijk dan op de website van werken als een paard.