AS ANBI Op pad met ouderen Terrein 5

Op stap met ouderen

'Op stap met ouderen' is een van de side events van het CHIO Rotterdam. Het doel van dit programma is om iets terug te geven aan de stad. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende Rotterdamse partners om dit programma tot een blijvend succes te maken en nieuwe verbindingen te leggen. Connected by Horsepower

De Stichting Hippische Alliantie Rotterdam (HAR) organiseert in samenwerking met Stichting CHIO Rotterdam, Coalitie Erbij Rotterdam, de gemeente Rotterdam en diverse bedrijven tijdens het CHIO Rotterdam in 2021 een side-event om in te spelen op het maatschappelijke probleem van eenzaamheid bij ouderen.

Met het programma stimuleren we eenzame ouderen om er op uit te trekken. Maar de belangrijkste doelstelling is om duurzame verbindingen tussen eenzame ouderen en vrijwilligers te maken die ook nog na het CHIO Rotterdam voortduren.

Het programma ‘Op stap met ouderen’ is voornamelijk gericht op ouderen die nog zelfstandig wonen en redelijk ter been zijn. We willen vrijwilligers enthousiasmeren om ook na het CHIO Rotterdam nog langs te gaan bij ouderen.