Over het CHIO Rotterdam

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 75 jaar is het CHIO Rotterdam het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam.

Van 19 t/m 23 juni 2024 vindt het 75ste CHIO Rotterdam plaats op de vertrouwde en sfeervolle locatie in het Kralingse Bos. Natuurlijk wordt dit een bijzonder editie!

Sportieve hoogtepunten van het CHIO zijn de Longines League of NationsTM of the Netherlands, de FEI Nations Cup dressuur, de Longines Grand Prix (springen) en natuurlijk de Grand Prix Kür op Muziek (dressuur). Behalve topsport is er ook aandacht voor de aangepaste sport en krijgt jong en regionaal talent een podium.

Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, staat het CHIO Rotterdam bekend om haar aantrekkelijke programma met hippische shows, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Aan de jeugd wordt ook gedacht, voor hen is er een speciaal jeugdprogramma in het Indofin Kinderdorp met leuke activiteiten en optredens en het Scholenplan voor basisschoolkinderen uit Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren een unieke ontmoetingsplaats. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland.

Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.