ONZE GEDRAGSCODE

Beste bezoeker, vrijwilliger en betrokkene van ons event,

We vinden het belangrijk dat jij en alle andere bezoekers zich welkom voelen.

We verwachten daarom een open en professionele houding van jou richting andere bezoekers, vrijwilligers en betrokkenen, ongeacht hun afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, godsdienst en leeftijd.

Ook als omstander kun jij een verschil maken in een respectvolle, veilige en zorgzame omgeving. Zie je iets wat niet gepast is? Of niet goed voelt? Spreek waar mogelijk diegene hierop aan of maak (anoniem) een melding bij ons event secretariaat of een van onze externe vertrouwenspersonen.

Wij volgen de gedragscode van de FEI voor het welzijn van paarden en verwachten dat ook van jou. De FEI verwacht van iedereen die betrokken is bij ons evenement dat zij zich houden aan de FEI Gedragscode en erkennen en accepteren dat het welzijn van het paard te allen tijde voorop moet staan.

Als je naar ons event komt stem je ermee in dat:

  • CHIO geen enkele vorm van intimidatie tolereert.
  • CHIO geen enkele vorm van respectloos gedrag tolereert: racisme, agressie, seksisme, homofobie, transfobie, baldadigheid of vandalisme.
  • CHIO geen enkele vorm van (seksueel) overschrijdend gedrag tolereert.
  • Je in een professionele werkomgeving bent waar we bewust omgaan met alcohol en geen drugs gebruiken.
  • We ons het recht voorbehouden om bezoekers, vrijwilligers of betrokkenen, die zich niet aan de regels houden, hierop aan te spreken en naar behoren te handelen. Onaanvaardbaar gedrag wordt niet getolereerd en kan leiden tot uitsluiting van huidige en/of toekomstige evenementen.

Als je het slachtoffer of getuige bent van overtredingen van de Gedragscode, kun je op de volgende manieren contact met ons opnemen:

Vertrouwenspersonen: Babette Vermaase en Arjen Smallegange

Email: [email protected]

CHIO Rotterdam

Email: [email protected] – Telefoon: +31 10 452 89 00