AS Sfeer algemeen 2

Food & Drinks tijdens het CHIO

Sport, gezelligheid en de buitenlucht in het Kralingse Bos maken hongerig en dorstig. Daarom is er tijdens dit CHIO Rotterdam een breed catering aanbod. Er zijn diverse food trucks en zitjes op het entreeterrein en een gezellige bar en als vanouds weer een champagnebar in het Stroodorp.

Let op: Voor consumpties zijn muntjes verkrijgbaar. Deze muntjes kosten EUR 2,= en zijn te verkrijgen bij de muntjesautomaat bij de ingang en bij de muntjeskassa in het Stroodorp. Bij deze kassa kan zowel met pin als contant geld worden betaald. Deze kassa is dagelijks geopend vanaf 11:00 uur.

Voor alle bekers die op het CHIO terrein worden uitgegeven betaal je eenmalig een duurzaamheidsbijdrage van 1 muntje (€ 2,00 per stuk). De bekers kunnen bij de bar ingewisseld worden bij het bestellen van een nieuw drankje. Van de duurzaamheidsbijdrage gaat € 0,50 naar Werken als een Paard. Zo draag je niet alleen bij aan de duurzaamheid van het evenement maar ook nog aan een programma voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Hou er verder rekening mee dat op de bekers én op blikjes statiegeld zit. Tip: je kunt het statiegeld voor je blikjes doneren aan Werken als een Paard, dan draag jij bij aan de projecten voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Alle menukaarten op de Egano en Topgun tribune in zowel de units als de hospitality ruimte zijn geprint op Growing paper. Met een kaartje van groeipapier laat je geen afval achter maar een bloemetje. Dat is nog eens circulair!

Er is een gevarieerd assortiment verkrijgbaar in de foodcourt. Bij de foodtrucks kun je diverse soorten churro's van Joffrey Pulles kopen, Swirls, ijs, heerlijke koffie van Piaccino, diverse Duck burgers (ook vega) bij de Duck Truck, frites en diverse broodjes. En natuurlijk zijn er weer poffertjes met diverse toppings! Ben je gek op de Italiaanse keuken bezoek dan Holy Pasta voor diverse Italiaanse broodjes, pasta's, ravioli met ricotta en spinazie, een borrelplankje met olijven, brood en druiven of toast en vleeswaren.

Statiegeld - bekers

Voor alle bekers die op het CHIO terrein worden uitgegeven betaal je eenmalig een duurzaamheidsbijdrage van 1 muntje (= € 2,00) per stuk. De bekers kunnen bij de bar ingewisseld worden bij het bestellen van een nieuw drankje. Van de duurzaamheidsbijdrage gaat € 0,50 naar Werken als een Paard. Zo draag je niet alleen bij aan de duurzaamheid van het evenement maar ook nog aan een programma voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Statiegeld – blikjes

Op het CHIO terrein zijn er een aantal locaties waar je blikjes frisdranken kunt kopen. Sinds 1 april 2023 zit er ook op blikjes statiegeld. Deze blikjes kun je op het CHIO terrein inleveren voor het goede doel. Maison van den Boer heeft er voor gekozen om ook dit jaar het statiegeld van de ingeleverde blikjes te doneren aan Werken als een paard. Je kunt er ook voor kiezen om de blikjes mee naar huis te nemen en bij de aangewezen punten in te leveren.

Uit de menukaarten groeien bloemen

Alle menukaarten op de Egano en Topgun tribune in zowel de units als de hospitality ruimte zijn geprint op Growing paper. Met een kaartje van groeipapier laat je geen afval achter maar een bloemetje. Dat is nog eens circulair!
Tip: Maak het papier eerst goed vochtig en leg het binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met een paar mm aarde. Geef het elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes. De beste tijd om buiten te planten, is van half april tot oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

Wist je dat?

De Erasmusbrug heeft haar bijnaam De Zwaan te danken aan de 139 meter hoge stalen pyloon
Lees meer