Wijzigingen dressuurkaders

Daphne v Peperstraaten

Door goede prestaties van drie dressuurruiters in de afgelopen maanden hebben de bondscoaches Wim Ernes en Tineke Bartels hun kaders uit kunnen breiden. Diederik van Silfhout en Katja Gevers zijn opgenomen in het Olympisch kader en ponyamazone en TTC Zuid-Holland talent Daphne van Peperstraten is opgenomen in het A-kader.

Bij de senioren maakt Diederik van Silfhout zijn opwachting in het Olympisch kader. Diederik maakte jarenlang deel uit van het Rabo Talententeam, maar moest daar dit jaar vanwege zijn leeftijd uit. Tijdens Indoor Brabant reed Diederik zijn derde Olympische kaderscore in de CDI-W met zijn paard Arlando NH (v.Paddox). Een fraaie prestatie van deze ruiter die daarmee helemaal de belangrijkste doelstelling van het Rabo Talententeam behaald, het ondersteunen van talenten richting het (Olympisch) senioren kader.

Ook Katja Gevers is met haar Thriller (v. Gribaldi) toegetreden tot het Olympisch kader. Net als Diederik behaalde Katja haar derde noodzakelijke score tijdens Indoor Brabant.

Het 13-jarige TTC Zuid-Holland talent Daphne van Peperstraten behaalde op de KNHS Indoorkampioenschappen Dressuur voor pony’s in Ermelo haar derde A-kaderscore. Haar proef met Don Camillo du Bois (v. Dornick B) in de klasse Z2 D/E werd beloond met een percentage van 69,32% en hiermee promoveert ze van het B-kader naar het A-kader.

Om in aanmerking te komen voor opname in het Olympisch kader dient men als combinatie in een cyclus van 6 maanden op minimaal 3 wedstrijden een score van minimaal 71% te behalen in de Grand Prix. Deze score dient minimaal 1 maal te worden behaald op een FEI (CDI** of hoger) wedstrijd.

  • Deel dit artikel