Uitzicht op skyline Rotterdam

FEI European Championships
Img 0320 2

Nog iets minder dan 7 maanden en dan starten de FEI European Championships op de vertrouwde locatie van het CHIO Rotterdam. Al jaren focussen wij ons op de drie disciplines Springen, Dressuur en Para-Dressuur. Niet toevallig dat dat de drie onderdelen zijn van de naderende EK’s. Samen maken deze wedstrijden het grootste hippische evenement dat er ooit in deze stad is georganiseerd. En dat betekent iets voor hoe we het terrein gaan inrichten. Iedereen die wel eens bij het CHIO Rotterdam is geweest, weet dat het passen en meten is in en rondom het Kralingse Bos.

Net zoals tijdens het CHIO Rotterdam komen er twee stadions. In de Rottterdam piste worden alle wedstrijden Springen en Dressuur verreden en vinden alle prijsuitreikingen plaats, ook van de discipline Para-Dressuur. Dit stadion wordt veel groter, met meer tribuneplaatsen dan bij een gebruikelijk CHIO Rotterdam en een extra losrijbaan, waardoor er om de arena weinig ruimte overblijft. Het bekende terrein met de Grandstand, de Rotterdam piste, de Para-Dressuur piste en de directe omgeving zullen tijdens de EK’s hoofdzakelijk paardensport ademen. Voor de overige publieks- en hospitality voorzieningen zoals sponsorevents, de merchandising en het Stroodorp is gekeken naar een nieuwe locatie. Een locatie met allure en voldoende ruimte om alle partners, gasten, bezoekers en fans te kunnen ontvangen. De boulevard langs de Kralingse Plas wordt een complete EK-avenue met een schitterend uitzicht op de Rotterdamse Skyline. Bijgaande schets geeft een impressie over hoe het gebied eruit kan komen te zien. Op dit moment is de organisatie alles aan het intekenen en meten! Maar we houden jullie op de hoogte.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het EK-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg onze social media kanalen.

  • Deel dit artikel