Sterke landenteams FEI Nations Cup dressuur CHIO Rotterdam

CHIO
AM Team NL 1

Voor de topdressuurcombinaties is het aantal 5* wedstrijd dit jaar erg dungezaaid. En de Olympische Spelen staan voor de deur. Geen wonder dat veel landen zich hebben aangemeld voor het komende CHIO Rotterdam. Tijdens het 72ste CHIO Rotterdam zien we teams van België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Zweden en natuurlijk Nederland strijden in de FEI Nations Cup. Voor de Nederlandse dressuurruiters is er de dag voor het internationale 5* evenement officieel van start gaat een nationale Grand Prix waar twaalf Nederlandse combinaties aan start komen.

Evenals bij de Longines FEI Nations Cup Jumping bestaat een landenteam dit jaar uit drie combinaties en vervalt het streepresultaat. Na de 5* Grand Prix op donderdag wordt bekend welke combinaties de Grand Prix Special rijden en welke de Grand Prix Kür op Muziek. Deze beide rubrieken vinden plaats op zaterdag. De deelnemers aan de nationale dressuur rijden op donderdagmiddag de Grand Prix Special.

"Wij hebben echt heel veel aanvragen van deelnemers gekregen dit jaar", zegt Patrick van der Meer, directeur sportief Dressuur. "Met name voor de aankomende combinaties is deelname aan internationale 5* wedstrijden een voorwaarde om geselecteerd te kunnen worden voor de Olympische Spelen. Met dit programma hopen we zoveel mogelijk ruiters en bondscoaches te kunnen helpen met hun voorbereidingen voor Tokio.... En kunnen wij rekenen op geweldige sport!"

photo credits: Caroline van der Vecht

  • Deel dit artikel