Side event 'Op pad met ouderen' bezorgt oudere mensen een gezellig dagje uit

SLE bestuurders golfkarretjes 3

'Op pad met ouderen' is onderdeel van het side events-programma rondom de Europese Kampioenschappen. Het doel van dit programma is om met de Europese Kampioenschappen iets terug te geven aan de stad. De side events worden voor, tijdens en na de EK’s georganiseerd. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende Rotterdamse partners om dit programma tot een blijvend succes te maken en nieuwe verbindingen te leggen. Dit past goed bij het thema van de EK’s; Connected by Horsepower!

In het side events-programma 'Op pad met ouderen' wordt er ingespeeld op eenzaamheid bij oudere mensen. In samenwerking met Coalitie Erbij Rotterdam, de gemeente Rotterdam en andere bedrijven en organisaties probeert ‘Op pad met ouderen’ eenzame ouderen naar de EK’s te halen. Vijf dagen lang komen er verschillende groepen ouderen naar het evenement. Een grote groep vrijwilligers zet zich in om hen te begeleiden en hen een gezellige dag buiten de deur te bezorgen.

Mechteld van Ravenstein, een van de organisatoren van ‘Op pad met ouderen’, vertelt dat de eerste twee dagen van het programma al een groot succes zijn geweest. ''Er zijn mooie contacten gelegd tussen de vrijwilligers en de ouderen die samen een fantastische dag hebben gehad. Iedereen heeft eerst samen gebruncht en daarna was het programma vrij om te gaan en staan waar ze willen. Zo werd er gereden in golfkarretjes, naar de sport gekeken. Ook werden er mooie verhalen uit het verleden verteld en hier en speelde men een potje jeu-de-boules gespeeld. De komende dagen mogen wij nog 200 ouderen en vrijwilligers ontvangen en hopelijk wordt dat net zo'n groot succes als deze eerste dagen.''

photo credits: Susan Lentjes

  • Deel dit artikel