Peter Goedvolk en Arco van Nieuwland versterken bestuur FEI Europese Kampioenschappen 2019 en CHIO Rotterdam

EK
Arco Van Nieuwland Peter Goedvolk

Per 1 maart treden Peter Goedvolk en Arco van Nieuwland toe tot het bestuur van het CHIO Rotterdam, de organiserende partij van de FEI Europese Kampioenschappen 2019 die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden. Arco van Nieuwland neemt de portefeuille PR & Communicatie over van Harry Scholte die er een bestuursperiode van acht jaar op heeft zitten. Peter Goedvolk was al aanjager van het netwerk van havenbedrijven CHIO Port Club Rotterdam en blijft dat ook doen als bestuurslid.

"De organisatie van de komende EK's, die samen het grootste hippische topsportevenement ooit in Rotterdam vormen en het een na grootste paardensportevenement uit onze nationale geschiedenis, is geen sinecure. Ook daarom zijn we verheugd dat deze twee bestuursleden ons team komen versterken," zegt Belle de Bruin, voorzitter van het bestuur van de EK's en het CHIO Rotterdam. "Wij zijn Harry, wiens bestuurstermijn na acht jaar eindigt, ontzettend dankbaar voor wat hij in de afgelopen jaren voor het CHIO Rotterdam gedaan heeft en denken in Arco van Nieuwland een waardig opvolger te hebben gevonden. Peter Goedvolk, die al een aantal jaren aan het CHIO Rotterdam verbonden is, treedt tot ons grote genoegen nu ook toe tot ons bestuur."

Peter Goedvolk is een geboren Rotterdammer. De oprichter van Argos Oil en eigenaar van Count en First Dutch werd in 2006 benoemd tot Havenman van het jaar vanwege zijn pionierswerk op gebied van bio-brandstoffen en in 2015 onderscheiden met de K.P. van de Mandelepenning. Bij het CHIO Rotterdam heeft Peter Goedvolk zich in de afgelopen jaren ingezet voor de CHIO Port Club Rotterdam, een zakelijk netwerk voor havenpartijen.

Arco van Nieuwland is een succesvol ICT-investeerder en ondernemer. Hij was medeoprichter van Exact Automatisering, en is tegenwoordig investeerder bij CNBB Venture Partners en oprichter van Yuki. Met de kennis en ervaring die Arco van Nieuwland meebrengt op gebied van marketing, innovatie en automatisering zijn de komende EK's en het CHIO Rotterdam voorbereid op de steeds verdergaande digitale ontwikkeling van evenementen.

  • Deel dit artikel