Overal paarden in Rotterdam

Paarden in de stad

Rotterdam komende tijd hippisch centrum van Europa

ROTTERDAM 7 juli 2011 - Ter gelegenheid van de FEI Europese Kampioenschappen Dressuur 2011 en het 63ste CHIO Rotterdam geven van half juli tot en met eind augustus 25 levensgrote kunststof paarden de binnenstad een hippische uitstraling.

De paarden worden door kunstenaars en scholieren beschilderd en staan op diverse manieren centraal deze zomer, tijdens evenementen en als onderdeel van een wandelroute. De organisatie van het EK en de gemeente Rotterdam willen, in samenwerking met Loeviera, Atelier voor Art Design en Educatie, op deze wijze de stad verbinden met de (paarden)sport, kunst en cultuur.

“We willen in Rotterdam in ieder geval voor een paar weken het hippische centrum van Europa zijn,” zegt Frans Lavooij, voorzitter van het organiserend comité. “Het FEI EK Dressuur en direct daarna het 63ste CHIO Rotterdam brengen in augustus de hippische top naar Rotterdam. Dit is een leuke manier om die topevenementen een plek in de stad te geven met een knipoog naar sport, kunst en cultuur.”

Over het FEI EK Dressuur 2011:
De Europese Kampioenschappen zullen de beste Europese dressuurcombinaties naar Rotterdam brengen. Ook is het evenement een platform voor de dressuurwereld om de paardensport breed onder de aandacht van de samenleving te krijgen. Dat gebeurt via clinics, workshops, side events, etc. die voor en tijdens de kampioenschappen zullen plaatsvinden.

De wedstrijddagen zijn op woensdag 17, donderdag 18 en zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Woensdag en donderdag wordt de Grand Prix landenwedstrijd verreden, zaterdag de Grand Prix Special en op zondag is de finale met de Grand Prix Kür op Muziek. Op de website www.ekdressuur2011.nl is het actuele programma te vinden.

Op zaterdagavond wordt met het Hippisch Gala een spectaculair showprogramma gepresenteerd.
Het Stroodorp is dé ontmoetingsplaats met entertainment en het gevarieerde aanbod van vele standhouders. Bestuurslid en TV-kok Herman den Blijker heeft de restaurants en overige horeca onder zijn hoede. Door de fraaie locatie in het Kralingse Bos, de vele side-events zoals clinics, shows en een uitgebreid Stroodorp én grote kans op Nederlandse medailles is het FEI EK Dressuur deze zomer een van de publiekstrekkers. Voor toegangskaarten kijk op www.ekdressuur2011.nl.

Het evenement komt tot stand door samenwerking van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en het CHIO Rotterdam met steun van de hoofdsponsor Rabobank.

  • Deel dit artikel