Meer landen in Longines FEI Nations Cup Jumping in Rotterdam

CHIO
LFO Belgie winnaar

Door het uitvallen van de Longines FEI Nations Cup Jumping wedstrijden in Dublin, Falsterbo en Hickstead heeft de FEI besloten dat bij alle resterende Nations Cups-wedstrijden in Europe Division One niet acht maar tien landen aan start komen. Dat betekent dat in het Kralingse Bos naast de oorspronkelijke acht landen, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Japan, Noorwegen, de Verenigde Staten en natuurlijk Nederland, ook Zweden en Zwitserland aan start komen.

De Europese landen rijden allemaal voor kwalificatiepunten voor de finale later dit jaar in Barcelona. De andere kwalificatiewedstrijden zijn in Sankt Gallen (2 t/m 6 juni), La Baule (10 tot 13 juni) en Sopot (17 t/m 20 juni).

Tijdens de landenwedstrijd komen er dit jaar vier ruiters per land aan start en reist er geen reserve-ruiter mee. In de wedstrijd starten alle vier de ruiters en tellen de drie beste resultaten per team per omloop.

"Doordat er zo weinig 5* wedstrijden zijn dit jaar en de focus voor iedereen op Tokio is, kan het in Rotterdam wel eens heel spannend worden", zegt Yves Houtackers, directeur sportief Springen. "Er hangt veel van af. De ruiters en paarden hebben nog tot 5 juli om te laten zien dat ze het wedstrijdritme weer te pakken hebben. Vanwege de Corona- en Rhino-maatregelen de afgelopen tijd was dat voor veel combinaties moeilijk te organiseren."


  • Deel dit artikel