Kooijman en Bos winnen KNHS-CHIO Cup Emmeloord

Kooijman S Winston ROTT12 L3403 1

In het Hippisch Centrum Noord-Oost Polder in Emmeloord werd afgelopen zondag de tweede wedstrijd in het kader van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup dressuurcompetitie voor Junioren en Young Riders verreden. Voor beide leeftijdsgroepen stond de landenproef op het programma.

Junioren

Rosalie Bos zegevierde met Bolita (v. Uptown) bij de junioren, voor Jasmien de Koeyer met TC Take It Easy (v. Florestan I), terwijl Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh) beslag legde op de derde plaats. Daarmee wisselden de nummer één en drie van plaats na de eerste wedstrijd in deze competitie in Roosendaal.

Monique Peutz jureerde deze wedstrijd en was van mening dat deze drie amazones een echte kopgroep vormden. "Rosalie Bos reed een hele fijne proef, waar de harmonie afstraalde. In de draf heeft dit paard veel extra's. Zeer sterke punten bij deze combinatie zijn de mooie gedragenheid en de fijne stille aanleuning", aldus Peutz.

Ook over Jasmiende Koeyer was zij zeer te spreken. "TC Take It Easy toont heel veel expressie in de drafonderdelen. Ook bij deze combinatie is er sprake van een mooie harmonie. De keertwendingen hadden iets exacter gereden mogen worden", aldus Peutz, die ook nog een kleine storing in één van de wissels had waargenomen.

Bij Jeanine Nekeman had Peutz heel veel gedragenheid in de draf waargenomen. "Bij deze combinatie is de stap zeer sterk en werden de keertwendingen, waarin de takt bewaard bleef, mooi klein gereden. Naar mijn mening zou Vlingh in de galop nog iets meer sprong mogen tonen".

Young Riders

Bij de Young Riders waren de eerste twee plaatsen voor Stephanie Kooijman, terwijl de derde plek werd opgeëist door Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon's Baldacci (v. Havidoff). Stephanie Kooijman won de wedstrijd met President Winston (v. OO Seven) en werd tweede met Don Presidente (v. Dauphin). In de eerste wedstrijd van deze competitie van dit seizoen in Roosendaal wist zij eveneens met Winston te winnen en ook in die wedstrijd werd Nieuwenhuis derde.

"Kijkend naar de proef van Winston dan hebben we een hele mooie, als vanzelfsprekende proef gezien. Er werden veel achten gescoord voor de pirouettes, de uitgestrekte draf en de series. Als ik de proef van Don Presidente analyseer dan zie ik een heel mooi constant beeld, waarbij het paard ook over heel veel uitstraling beschikt. De combinatie toonde schitterende overgangen naar de verruimingen toe, maar ook naar de verzameling. Er is steeds veel harmonie en het paard is prachtig stil in de aanleuning. Na afloop praat je ook even met je collega juryleden en we waren het er over eens dat Winston op basis van zijn ervaring heeft gewonnen, maar dat we van Don Presidente in de toekomst hele hoge verwachtingen hebben", vertelde jurylid Mirjam Drenth.

Over de als derde eindigende Jeanine Nieuwenhuis was Drenth ook zeer positief. "Een hele correcte proef, met zeer sterk gereden galoponderdelen. We misten af en toe in het front iets de halslengte waardoor er ook aan expressie wat werd ingeboet".

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen.

Uitslag KNHS-CHIO Rotterdam Cup, Emmeloord

Young Riders:

1) Stephanie Kooijman (RV Oud-Beijerland, Oud-Beijerland) - President Winston (v. OO Seven) - 73.99%

2) Stephanie Kooijman - Don Presidente (v. Dauphin) - 72.32%

3) Jeanine Nieuwenhuis (LR de Weelruiters, Borsele) - Hexagon's Baldacci (v. Havidoff) - 70.79%

Junioren:

1) Rosalie Bos (LR Weert, Weert) - Bolita (v. Uptown) - 74.41%

2) Jasmien de Koeyer (RV Oud-Beijerland, Oud-Beijerland) - TC Take It Easy (v. Florestan I) - 73.83%

3) Jaenine Nekeman (RV Hasselt, Hasselt) - Vlingh (v. Flemmingh) - 73.38%

  • Deel dit artikel