Jong Tsjechisch talent wint twee sterren Boels Prijs

CHIO
Albert Pisarik Goldenstar ROTT24 L393095
Foto: Jarno Smits

Een internationale top drie met een zeer jeugdige winnaar in de tweede rubriek van vandaag. In deze twee sterren 1.40-springrubriek in twee fases mochten de pas veertienjarige Pisarik en Goldenstar het oranje lint in ontvangst nemen. Ze klokten 29.77 seconden. Tweede werd de winnaar van de eerste rubriek van de zaterdag, Boy-Adrian van Gelderen met Jazzlyn WP in een tijd van 30.01 seconden. De derde plaats was voor zijn landgenoot Robin van Thillo en Q-Jewel’s Touch of Quality. Hun eindtijd was 31.14 sec.

Albert: ”Uiteraard ben ik heel blij. Gisteren had ik nog een fout, maar vandaag ging super. Ik heb dit paard pas een paar maanden. Het is een zwarte merrie van dertien jaar en we hebben haar gekocht bij Abdel Saïd. Het lijkt echt een paard voor de toekomst.

Ik heb twee paarden mee naar Rotterdam en vind het hier geweldig. Ik heb nog nooit de kans gehad om hier te rijden en geniet ervan. Ik heb zes paarden en deze staan sinds september vorig jaar bij Vincent Voorn hier in Nederland, Ik zit nog op school in Tsjechië en kom in de weekenden en vakanties naar Vincent. Als ik er niet ben, traint en verzorgt het team van Vincent mijn paarden. Dit is mijn eerste jaar bij de Junioren en ik ben pas veertien, maar het Europees Kampioenschap voor hen is dit jaar bij De Peelbergen hier in Nederland en we gaan ervoor."

  • Deel dit artikel