Jodie Hall McAteer wint Boels Rental prize

CHIO
AS 138 Jodie Hall Mcateer Mademoiselle A GBR 1
Foto: Anita Sajet

Om kwart voor elf reed de eerste winnares van deze dag CHIO Rotterdam de piste binnen voor de prijsuitreiking van de Boels Rental Prize. De eer was aan de Britse Jodie Hall McAteer! Ze reed haar knappe schimmel Mademoiselle-A in een superscherpe tijd van 63,66 seconden over de finishlijn. Het gat met de nummer twee, Antonio Alfonso was dan ook groot. Hij voltooide het parcours met de Nederlands gefokte Harrie in 66,25 seconden. De Zweedse Jens Fredericson stuurde zijn Karmel van de Watering in 66,98 seconden rond en maakte zo de top drie compleet.

Ondanks de regen zat er al redelijk wat publiek op de tribune rondom het Rotterdam stadion. 13 combinaties kwamen aan start, maar slechts 11 haalden de finish. De eveneens Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli en de bruine hengst Kendrick reden het parcours in een mooie tijd van 68,42 en eindigde op een vierde plek. Pieter Devos en Irona van de Viking Z zette als tweede combinaties al snel een scherpe tijd neer van 70,17 seconden. Uiteindelijk was dit genoeg voor een mooie vijfde plaats.

Jack Ansems was de enige Nederlandse ruiter in het deelnemersveld deze ochtend. Helaas weigerde zijn achtjarige paard J’espere tweemaal op uitgerekend de Boels Rental hindernis. Zoals onze omroeper al mooi zei: “Een prachtige ervaring voor een nog onervaren paard”. Hopelijk zien we deze combinatie nog vaker terug in het Kralingse Bos.

  • Deel dit artikel