Ingmar de Vos heet je welkom op het 73ste CHIO Rotterdam

FEI
969384 BB EC9 D 42 F8 BA2 C 9 F9 CA4 B29238 1 201 a

FEI Voorzitter Ingmar de Vos komt graag op het CHIO Rotterdam. Dat is al lang zo, mede door zijn persoonlijke band met wijlen voorzitter Jacques Schoufour, die bij hem om de hoek woonde. Ook Ingmar de Vos is blij dat we dit jaar weer een volledig CHIO hebben. Hij heet iedereen van harte welkom!

"Namens de Fédération Equestre Internationale, heb ik het genoegen om u weer welkom te heten in Rotterdam voor o.a. opnieuw een spannende editie van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ en de FEI Dressage Nations Cup™ series 2022. Het is bijzonder om in twee disciplines tijdens één event de landenteams voor de eer van hun land te zien strijden. Tijdens de komende dagen gaan jullie de beste sportpaarden van de wereld en topruiters hun unieke talent zien tonen. De springcombinaties gaan hier bovendien hun best doen om punten te verdienen voor hun land voor de Longines FEI Jumping Nations Cup™ finale in Barcelona van 29 september tot 2 oktober.

De COVID-19 situatie dwong ons de afgelopen twee jaren te zoeken naar aanpassingen om de competities zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de concours organisaties, zoals Ron Voskuilen en zijn team alsmede door de FEI Policy for Enhanced Competition Safety is het mogelijk geweest tijdens de Covid-19 pandemie om onze atleten veilig voor hun land te laten rijden.

In de meer dan honderd jaar dat de Nations Cup™ competitie bestaat is deze uitgegroeid tot een echte publiekstrekker die toeschouwers van over de gehele wereld trekt. De spanning en dynamiek van de sport heeft al menig onvergetelijk moment opgeleverd. Teamsport heeft in het hippische landschap een speciale betekenis, succes is gebaseerd op moed, vertrouwen en communicatie binnen het team. Deze band is ook waar het binnen de FEI community om gaat.

Onderdeel zijn van de Nations Cup™ series betekent horsemanship, samenwerking, vastberadenheid en passie. Ik dank de organisatie, sponsoren en iedereen die hun tijd en commitment hebben gegeven om deze competitie mogelijk te maken. En de ruiters en hun landen wens ik heel veel succes! En tenslotte wens ik dat de paardensportliefhebbers gaan genieten van de bijzondere momenten die onze sport de komende dagen ongetwijfeld gaat bieden!"

  • Deel dit artikel