In Memoriam: Cees de Bruin

CHIO
8 BFC0 EC4 FC37 45 F8 9146 DB3 B7 E073 F77 1 105 c

In de nacht van 24 op 25 juni is op 74-jarige leeftijd ons ere-lid, Cees de Bruin, overleden. Allereerst voor zijn familie, maar zeker ook voor het CHIO en de stad Rotterdam is het overlijden van Cees de Bruin een enorm verlies. Hij was vele jaren een zeer betrokken lid van de Raad van Advies van het CHIO Rotterdam. Daarnaast was Cees de Bruin gedurende 12,5 jaar voorzitter van het Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam en onder zijn voorzitterschap zijn vele maatschappelijke projecten tot bloei gekomen, denk aan CHIO zonder Hindernissen, initiatieven voor eenzame ouderen en natuurlijk het succesvolle programma Werken als een Paard voor kinderen uit diverse bevolkingsgroepen uit de Rotterdamse samenleving die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Cees de Bruin was ook de drijvende kracht achter het Indofin Kinderdorp dat voor de jeugd al jaren een hoogtepunt tijdens het CHIO Rotterdam is. In januari van dit jaar heeft Cees de Bruin de voorzittershamer van het Trustfonds overgedragen aan zijn dochter en werd hij benoemd tot ere-lid van het CHIO Rotterdam

Cees de Bruin is in 1946 in Rotterdam geboren. Hij richtte Indofin op, een private investeringsmaatschappij betrokken bij projecten op gebied van scheepsbouw, energie, technologie en media, software, agricultuur, natuurlijke hulpbronnen en vastgoed over de gehele wereld. Naast zijn betrokkenheid bij het CHIO Rotterdam en de paardensport was Cees de Bruin voorzitter van Stadion Feyenoord en voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Partners.

“We wisten dat Cees ziek was, desondanks komt zijn overlijden als een grote schok voor ons”, aldus Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. "De steun van Cees is van ongelooflijke waarde geweest voor de Rotterdamse samenleving en in het bijzonder voor het CHIO Rotterdam. Ons diepe medeleven gaat uit naar Belle en de rest van de familie."

  • Deel dit artikel