Eigen tune voor jarig CHIO Rotterdam

Classic Young Masters / CHIO Rotterdam
CHIO2024 Chynna Falandt Classic Young Masters 03593
Foto: Classic Young Masters - photo credits Chynna Falandt

Speciaal voor het 75ste CHIO Rotterdam is een track gecomponeerd door Rangel Silaev, alumnus van Classic Young Masters. Het muziekstuk 'Jump into the Future' wordt live uitgevoerd door de musici van Classic Young Masters. Zangeres Amy Tweed, bekend van de Tribute to Toto band, is hierbij betrokken geweest als tekstschrijver en zal het nummer eveneens zingen en gebruik maken van spoken word. De track is op zaterdagavond ten gehore gebracht.

Naast deze track is ook een tune gecomponeerd die gebruikt wordt tijdens aankondigingen en ererondes tijdens het CHIO. Voor de tune heeft de componist zich laten inspireren door het liedje: 'Het is feest in Rotterdam' van de Hermes House Band.

De track wordt uitgevoerd door:

  • Anneke Attema - contrabas
  • Sunniva Skaug - alt viool
  • Julian van der Linden - alt saxofoon
  • Enzo Kok - viool
  • Rangel Silaev - piano en tevens componist/producer van de track
  • Andrej van Brakel - cello
  • Amy Tweed - tekstschrijver / zang / gesproken woord

We vroegen de componist waar hij zijn inspiratie voor het nummer vandaan heeft gehaald Rangel: “Ik heb het vooral geïnspireerd op een beetje het 'trotse', 'grootse' gevoel wat ik zelf krijg als ik aan paarden denk, dus hier en daar een beetje bombastisch/stoer maar ook juist ruimte voor tederheid”

We vroegen ook de zangeres en tekstschrijver waar zij haar inspiratie voor het nummer vandaan haalde: Ik heb me in het schrijven van de tekst laten inspireren door het feit dat CHIO al zo lang bestaat. Aan de hand van de bullet points en de “heldhaftige sound” van de demo van Rangel voelde ik dat het als een soort verhaal verteld moest worden. In het refrein wilde ik laten horen dat alle mooie aspecten van CHIO samenkomen en ervoor zorgt dat men 'leeft'.”

Het CHIO Rotterdam en Classic Young Masters kennen veel overeenkomsten. Beide hebben veel oog voor talent en talentontwikkeling en verder zijn er veel overeenkomsten tussen topsport en musici. Denk maar aan de mentale kracht, het doorzettingsvermogen, focus, wil om te presteren, concentratie, intensieve training, enz. In dat opzicht sluit de samenwerking en het resultaat mooi aan bij het thema van 75 jaar CHIO; 'Jump into the Future'.

Missie en Visie van Classic Young Masters

De missie van Classic Young Masters is het begeleiden van jonge talentvolle muzikanten die met hun uitvoeringen klassieke muziek promoten. Dit bij voorkeur gecombineerd met andere kunstuitingen, zoals lichtshows, dansuitvoeringen, beeldende kunst en voordrachten. En vaak op andere locaties dan de traditionele concertzaal. Classic Young Masters wil samen met jonge talenten zoveel mogelijk handvatten en mogelijkheden aanreiken om klassieke muziek op een nieuwe manier verrassend over te brengen. Om zo de toehoorder te ‘beraken’ (te bereiken en te raken).

Volgens Classic Young Masters is het belangrijk dat klassieke muziek beter toegankelijk wordt voor meer, vooral jonge, mensen. Voor hen valt er veel te genieten binnen de ruime mogelijkheden van klassieke muziek. En juist de hedendaagse digitale middelen zorgen ervoor dat die muziek overal en voor iedereen onder handbereik is (any time, any place) en eenvoudig valt te combineren met andere kunstvormen. Iedereen mag klassieke muziek en haar schoonheid beleven. Zelfs gestoken in een nieuw jasje, want ook een doorgewinterde luisteraar wordt graag verrast! Dit is onze visie.

Bekijk en luister de live uitvoering

  • Deel dit artikel