Edward Gal en Total US tonen potentie met zesde plaats

KNHS
51338949216 75cc3f5cac k

Met een zesde plaats in de kürfinale zijn de Olympische Spelen positief geëindigd voor Edward Gal en Total US. Op de klanken van de kür van zijn vader liep deze veelbelovende zoon van Totilas naar 84,15%. Voor Hans Peter Minderhoud zat er een twaalfde plek in.

“Ik ben superblij met hoe het hier verlopen is”, stelt Gal. “Ik ben met deze score heel tevreden. Ik had niet de illusie om hier te winnen. Het doel was om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Total US ontwikkelt zich heel goed en laat hier zien wat hij kan. De afstemming heeft nog een aantal jaren nodig. Hij heeft een superinstelling en blijft het in de ring echt voor me doen. Dat wist ik thuis al, maar in moeilijkere omstandigheden blijft hij het ook doen.”

Het gevoel van Kentucky

“Stukken voelde deze kür al heel goed aan, op andere onderdelen was ik het kwijt. Ik kan het wel steeds vloeiender aan elkaar rijden. Deze muziek blijft bijzonder. Ik had weer helemaal het gevoel van de wereldruiterspelen in Kentucky. Het is nu tijd voor een nieuwe kür.”

Pittige Spelen voor Minderhoud

Hans Peter Minderhoud en zijn Dream Boy reden 80,68% bij elkaar en dat is reden genoeg om tevreden terug te blikken op deze pittige Spelen. “Ik ben hartstikke tevreden. Dream Boy heeft hier een goede wedstrijd gelopen. Hij heeft de hele week goed met me meegedaan. De fouten zijn jammer, al had ik wel gedacht dat ik net iets meer zou hebben. Misschien was het gevoel beter dan het eruit zag. Ik heb er nog over nagedacht om een nieuwe kür voor Tokio te maken. Daar hebben we tijd genoeg voor gehad”, lacht de ruiter uit Oosterbeek. “We hebben ons toegelegd op het verbeteren van de Grand Prix Special en de muziek die daarbij hoort.”

Geweldige organisatie

“Buiten het coronaverhaal denk ik aan deze Spelen terug als een kampioenschap met een geweldige organisatie en een fantastisch wedstrijdterrein. Het was jammer dat er geen publiek bij kon zijn. Vooraf zijn het pittige weken geweest. Elk teamlid draagt zijn eigen verhaal. Ik kijk ernaar uit om naar huis te gaan en even rust te pakken. We hebben het tot een goed einde gebracht en daar ben ik blij mee.”

De nieuwe olympisch kampioene

De nieuwe olympisch kampioene heet Jessica von Bredow-Werndl. De Duitse amazone reed met TSF Dalera 91,73% bij elkaar en bleef daarmee voor op Isabell Werth die in Tokio haar zevende Spelen reed. De Britse Charlotte Dujardin sloot aan voor brons, dat deed zij met de in Nederland gefokte Gio.

Vervolg paardensport op Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn voor de dressuurploeg afgerond. De dressuurdelegatie vliegt komende vrijdag weer naar Europa. Voor de twee Nederlandse eventing amazones begint het kampioenschap komende vrijdag met de dressuur. Dinsdag 3 augustus begint het olympische avontuur voor de springruiters in oranje.

Uitslag Kür op Muziek:
Goud Jessica von Bredow-Werndl (Dui) - TSF Dalera BB (v. Easy Game), 91.732%
Zilver Isabell Werth (Dui) - Bella Rose (v. Belissimo), 89.657%
Brons Charlotte Dujardin (GBR) - Gio (v. Apache), 88.543%
6. Edward Gal - Total US (v. Totilas), 84.157%
12. Hans Peter Minderhoud - Dream Boy (v. Vivaldi), 80.862%

Klik hier voor de volledige uitslag.

  • Deel dit artikel