Dura Vermeer prijs gewonnen door Peder Fredericsson

CHIO
NB SWE Peder Fredricson HM All In Kashmir van Schuttershof DSC1702

In 2017 wonnen Peder Fredricson en H&M All In de Longines Grand Prix in Rotterdam. Vandaag was het meteen tijdens de openingsrubriek al raak voor de combinatie uit Zweden, een 1.55m rubriek direct op tijd. Tweede werd de Franse Penelope Leprovost met Vancouver de Lanlore en derde werd Piergiorgio Bucci uit Italië met Naiade d'Elsendam Z. De beste Nederlander was Sanne Thijssen, die met Con Quidam Rb op een knappe vierde plaats eindigde.

De dubbelsprong aan het eind van het parcours van parcoursbouwer Santiago Varela bleek voor veel ruiters lastig te overwinnen. Diverse ruiters gingen op hindernis 12 A en B de fout in. Vijftien combinaties wisten alle balken in de lepels te houden.

Voor Sanne Thijssen was het haar debuut in Rotterdam en zij stond haar mannetje in het sterke internationale deelnemersveld dat maar liefst 47 combinaties telde. Ze bleef daarmee landgenoten Michael Greeve met Guan GJB, Jack Ansems met Fliere Fluiter en Kevin Jochems met Turbo Z voor, zij eindigden respectievelijk op een vijfde, zesde en zevende plaats.

De Dura Vermeer prijs is een qualifier voor de Longines Grand Prix.

Bekijk hier de volledige uitslag

photo credits: Nils Boeser

  • Deel dit artikel