DHL prijs voor Joy Lammers en Amazing Z

CHIO
Joy Lammers Grace Kelly ROTT24 L394331
Foto: Ben Schellekens

Ook de tweede rubriek van de vrijdag zit erop. Wederom een rubriek voor de twee sterren-ruiters en op tijd. De hoogte was dit parcours 1.40m. De overwinning bleef in Nederland, Joy Lammers ging er met de eer vandoor. Samen met haar negenjarige merrie Amazing Z finishte ze in 61.09 seconden. De tweede en derde plaats gingen naar Amerikaanse deelnemers. Carlee McCutcheon klokte op de rug van Coco Mercedes 61.79 sec. en Alexander Crown en Dorothy DH Z lieten 61.94 sec. noteren.

Joy: “Met Yves Houtackers, waar ik volgend jaar al dertig jaar bij train, liep ik het parcours en hij gaf me de opdracht om met Amazing ervoor te gaan. Letterlijk zei hij dat ik met haar hier niet ben om te oefenen. Ik kon het parcours precies rijden zoals we tijdens het lopen bedacht hadden. Mooi voorwaarts en de ideale afstanden pakkend.

We hebben Amazing al vanaf dat ze bijna vijf jaar was en ik heb haar altijd zelf gereden, alle klassen hebben we samen doorlopen. Ze is een hele lieve merrie en pakt alles goed op. Ze is zeker geen typische merrie en wil altijd voor je werken. Ik heb ook Grace Kelly bij me die ik ook in deze klasse gereden heb. Ook zij was foutloos, maar haar heb ik bewust rustig gereden om op te bouwen naar de Grote Prijs die ik met haar wil rijden.

Ik ben blij dat ik ook dit jaar hier weer mag deelnemen. Rotterdam heeft een hele mooie piste in een geweldig stadion. Het is indrukwekkend en leerzaam. Er zijn veel concoursen, maar er zijn weinig zulke mooie stadions. Daarnaast vind ik het leuke van hier rijden dat ik hier naast mijn eigen rubrieken ook naar de vijf sterren rubrieken en met name de Longines League of Nations kan kijken. Live is dat toch een stuk leuker dan via de livestream."

  • Deel dit artikel