Deelnemende landen Longines FEI Jumping Nations Cup of The Netherlands bekend

CHIO
BJS1698 87 VDL Glasgow vh Merelsnest Jur Vrieling

Ook dit jaar is het CHIO Rotterdam weer onderdeel van Europe Division 1 van de Longines FEI Jumping Nations Cup™2020, meestal de divisie waar de beste landen deelnemen. Aan het CHIO Rotterdam zijn door de FEI dit jaar de teams van regerend Europese Kampioen België, Groot Brittannië, Duitsland, winnaar van 2019 Ierland, Zweden en natuurlijk Nederland toegewezen. Op uitnodiging starten de teams uit de Verenigde Staten en Japan dit jaar in het Kralingse Bos.

Het CHIO Rotterdam valt mooi halverwege de Europe Division 1 competitie, die op 14 mei begint in La Baule (FR) dan naar St Gallen (SUI) gaat en via Sopot (POL) naar Rotterdam. Na Rotterdam staan Falsterbo (SWE), Dublin (IRE) en Hickstead (UK) nog op het programma. Pas na de Olympische Spelen vindt van 1 t/m 4 oktober in Barcelona de finale plaats.

Rotterdam is naar verwachting een mooie generale voor de Olympische Spelen omdat de omstandigheden nagenoeg identiek zijn als tijdens de komende Spelen. Evenals in Tokyo is Santiago Varela, in met ondersteuning van onze eigen Louis Konickx, parcoursbouwer en ook de bodem is gelijk aan wat de ruiters in Tokyo kunnen verwachten.

Het Nederlandse team strijdt komend seizoen voor finale punten tijdens de wedstrijden van La Baule, Sopot, Rotterdam en Dublin. Deze thuiswedstrijd zal voor de ruiters van oranje niet eenvoudig zijn met deze sterke landen als tegenstanders waarbij Rotterdam ook nog voor veel landen een observatie moment zal zijn voor de Olympische Spelen. De inschrijving voor de teams sluit immers na de wedstrijd in Falsterbo. Het is echter aan bondscoach Rob Ehrens toevertrouwd om een slimme strategie voor 2020 te bedenken.

photo credits: Ben Schellekens

  • Deel dit artikel