Congres ‘Horses, Healthcare & Science, connected by Horsepower’

Congres PTB 12

Afgelopen zaterdag (24 augustus) heeft tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen het congres ‘Horses, Healthcare & Science, connected by Horsepower’ plaatsgevonden.Tijdens dit congres werd er gekeken naar een ander buitengewoon talent van paarden; het assisteren van professionals bij interventies bij kwetsbare personen, zoals kinderen met autisme.

Dit congres vond plaats op een zeer unieke locatie in Rotterdam; The Boathouse, en is mede mogelijk gemaakt door de organisatie van de Europese Kampioenschappen, de International Association of Human-Animal Interaction Organization (IAHAIO) en LS&H Lawyers. The Boathouse ligt pal aan de prachtige Kralingse Plas, op steenworp afstand van de Europese Kampioenschappen.


Het congres had een internationaal karakter. Gastsprekers Nina Ekholm Fry en Rupert Isaacson uit de Verenigde Staten, Martine Hausberger uit Frankrijk en Roswita Zink uit Oostenrijk deelden allen hun kennis en vertelden over hun ervaringen met paarden bij verschillende behandelingen.
Daarnaast waren deskundigen Marie-José Enders-Slegers, Marloes Ernst en Machteld van Dierendonck uit Nederland aanwezig.

Bijzondere gast was Irene Sanguin uit Italië. In dit land is het gelukt om dierondersteunende interventies in het nationale zorgpakket te krijgen. Zij vertelde hoe dit is gelukt en wat de resultaten hiervan tot nu toe zijn.

Zowel sprekers als de bezoekers van het congres waren erg enthousiast over deze inspirerende bijeenkomst. Wellicht volgt er in de komende jaren een vervolg op het congres ‘Horses, Healthcare & Science’!

  • Deel dit artikel