Brasserie 2050: nieuwe versie duurzaam food concept tijdens EK's

EC
Whats App Image 2019 08 15 at 17 53 37

Rabobank Rotterdam lanceert tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur, van 19 t/m 25 augustus a.s. in Rotterdam een nieuwe compacte versie van Brasserie 2050. Brasserie 2050 is de naam van een foodconcept dat het wereldvoedselvraagstuk serveert op een licht verteerbare manier. Aan de hand van eerlijke en heerlijke gerechten met ieder hun eigen verhaal of dilemma.

Brasserie 2050 is een selfservice concept met een knipoog naar de toekomst die niet alleen de smaakpapillen prikkelt maar ook gerechten serveert om over na te denken. Hoe voeden we in 2050 bijna 10 miljard mensen? Op het menu van Brasserie 2050 (Rotterdam) is een selectie van 3 koude gerechten te vinden die op basis van een duurzame visie zijn samengesteld. Smaak staat nog steeds centraal maar er wordt bijvoorbeeld wel minder vlees gebruikt wat zorgt voor een beperking in de CO2-uitstoot. Elk gerecht is voorzien van nadere uitleg over het duurzame karakter van het gerecht of de ingrediënten.

"Rond 2050 zijn we met 10 miljard mensen op de wereld. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n zestig procent omhoog en de ecologische impact ervan met vijftig procent omlaag, zegt Remon Blok, directeur Food & Agri bij Rabobank Rotterdam. "Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Binnen onze ambitie ‘Growing a better world together’ gaan we aan de slag met een aantal kickstarts, waaronder Kick-start Food. Met Brasserie 2050 laten we een breed publiek zien maar vooral proeven hoe dat kan."

Brasserie 2050 wordt gedurende het EK ingevuld door Legacy Partner Maison van den Boer: “Het is evident dat de standaard voor het consumptiegedrag voor de komende 50 jaar drastisch zal (moeten) veranderen. We willen immers een leefbare en gezonde wereld doorgeven aan volgende generaties”. Het vereist actie op meerdere uitdagende terreinen, waarvan structureel meer plantaardig eetgedrag en 50% food waste reductie in Nederland in 2030 de uitdagendste zijn in de event catering. Maison van den Boer werkt reeds vele jaren aan verbeteringen op dit gebied, daarom experimenteert zij o.a. op meerdere plekken met duurzame restaurant- en eventconcepten en doet het mee aan de Rabobank Food Waste Challenge met twee van haar vaste restaurantexploitaties.

EK Boulevard

De publieks- en hospitality voorzieningen zoals catering, sponsorevents, de merchandising en het Stroodorp zijn tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur te vinden op de EK Boulevard langs de Kralingse Plas. Een locatie met allure en voldoende ruimte om alle partners, gasten, bezoekers en fans te ontvangen en waar een groot deel van alle activiteiten en sfeer zich afspelen. De boulevard langs de Kralingse Plas is een complete EK-avenue met een schitterend uitzicht op de Rotterdamse Skyline.

  • Deel dit artikel