Belgische springruiters met Olympische koorts richting Rotterdam

Belgian Equestrian Federation
BJS1649 58 Igor Jos Verlooy

De Belgische jumpingruiters zijn ook dit jaar weer uitstekend bezig. Jérôme Guéry en Pieter Devos wonnen al een Grote Prijs van de Global Champions Tour – Devos is trouwens ook leider in de tussenstand – en begin april nam België zelfs met vijf (!) ruiters deel aan de Wereldbekerfinale in Göteborg. Bovendien staan er ook drie Belgen in de top 20 van de wereldranglijst, Pieter Devos zelfs op plaats 7.

Een weelde dus, maar daarmee is er nog geen Olympisch team ticket verzilverd. De kortste weg in die richting is een topprestatie in de teamcompetitie van het EK in Rotterdam. Daar zijn alle Belgen zich van bewust. Een herhaling van Rio 2016 – zonder Belgische ploeg – is gewoon ondenkbaar.

Vrijdag a.s. wordt al een belangrijke test, want dan begint België aan zijn FEI Nations Cup parcours in La Baule. Daar moet er liefst meteen gescoord worden. Bondscoach Peter Weinberg heeft een ruime keuze, maar zal begin juli toch een selectie voor het EK moeten maken. Pieter Devos, Niels Bruynseels, Nicola Philippaerts, Gregory Wathelet en Jos Verlooy mogen als eersten aan de bak. Aan hen om meteen de toon te zetten.

photo credits: Ben Schellekens

  • Deel dit artikel