Amerikaanse Lucy Deslauriers wint ABN AMRO prijs

CHIO
DSC 5636

De openingsrubriek vandaag is gewonnen door de Amerikaanse amazone Lucy Deslauriers met Billy de Beaufour. Sanne Thijssen en Genasis namen revanche op hun mislukte rit in het twee fasen parcours van gisterenavond door nu op de tweede plaats te eindigen. De derde plaats op het podium was voor de Noor Johan Sebastian Gulliksen met Billy Cool.

Voor de ABN AMRO prijs moesten de ruiters vandaag een twee fasen parcours afleggen. 24 combinaties gingen in deze rubriek van start waarvan er 14 ook de tweede fase mochten starten. 12 daarvan wisten ook de tweede fase foutloos rond te komen.

Sanne Thijssen was heel blij met haar rit. "Gisteren hadden we gewoon dikke pech. Genasis sprong kei-goed maar kwam met z'n voet op de rand van de sloot terecht en z'n voetje schoof naar achter. Ik was nog in de voorwaartse beweging op weg naar de volgende hindernis... daar ging het mis. Het paard deed zo z'n best! Vandaag hadden we geen pech en sprong opnieuw super goed. Ben er blij mee dat we vandaag hebben kunnen laten zien hoe goed ie is!"

  • Deel dit artikel