Het CHIO Rotterdam is het oudste hippische topsportevenement van Nederland

Het CHIO Rotterdam is met een historie van meer dan 70 jaar het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam en het oudste hippische topsportevenement van Nederland.

Sinds 1948 heeft het evenement onafgebroken plaatsgevonden op de fraaie locatie in het Kralingse Bos. Alle grote spring- en dressuurpaarden, zoals Salinero, Totilas, Milton, Cornet Obolensky en –ruiters op aarde hebben drafpassen en galopsprongen in het Kralingse Bos liggen.

Historie van het CHIO Rotterdam
In 1948 werd op initiatief van de heer Job Dura voor het eerst een internationaal concours georganiseerd. Dura wilde de stad graag een evenement geven en zei tegen de toenmalige directeur van de Rotterdamsche Manège Adolf Klebe: “Klebe zullen we een internationaal concours beginnen?”

Tijdens het allereerste CHIO Rotterdam vond al een landenwedstrijd springen plaats. Nederland won. Sinds 1962 staat ook de landenwedstrijd dressuur op het programma van het CHIO Rotterdam. Daarmee is het CHIO het enige evenement met landenwedstrijden springen en dressuur in Nederland en een van de weinige met twee landenwedstrijden in de wereld.

Naast paardensport is ook het Stroodorp een begrip tijdens het CHIO Rotterdam. En sinds het begin van deze eeuw is ook het entertainment 's avonds in het Stroodorp één van de publiekstrekkers.

In 2018 vierde het CHIO Rotterdam haar 70ste verjaardag. Een Grand Old Dame maar nog springlevend! Na drie geslaagde EK's gaan we voorzichtig voorsorteren op de 75ste verjaardag.
Kijk hier voor meer informatie over het CHIO Rotterdam.