Zwitsers claimen overwinning in eerste Longines FEI Nations Cup Jumping Europe Division 1

Martin Fuchs SUI LW

Zwitserland claimde de overwinning vandaag tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup™, in Samorin, Slowakije. Zeven landen streden voor punten tijdens de eerste wedstrijd in Europe Division 1. Na de eerste manche verkeerde het Zwitserse team met 0 strafpunten al in een luxe situatie.

De tweede ronde leverde de Zwitsers 9 strafpunten op, toch hoefde Steve Guerdat niet voor een tweede keer te starten want met 13 strafpunten voor Ierland, 16 voor België en 18 voor Brazilië was de overwinning al duidelijk. De Italianen die na de eerste ronde op de tweede plaats stonden vielen na de tweede manche terug naar een vijfde plaats gelijk met Zweden. Het Duitse team eindigde op de 7e plaats en Spanje werd laatste.

Het was beslist geen gelopen race voor de Zwitserse Chef d’Equipe Anky Kistler die gisterenavond laat Paul Estermann nog moest oproepen omdat het geselecteerde teamlid Jannike Sprunger door een val was uitgeschakeld. Voor de 10-jarige hengst Curtis Sitte van Paul Estermann was dit het Nations Cup debuut. Zij waren in de eerste ronde het schrapresultaat met 8 strafpunten en hadden in de tweede omloop nog eens 5 strafpunten. Teamgenoot Marcus Fuchs bezorgde het Zwitserse team met de elfjarige Chaplin een mooie foutloze ronde.
Ook de Ier Paul O’Shea, de Belg Nicola Philippaerts en de Braziliaan Luiz Francisco reden vandaag een foutloze ronde.

Het Zwitserse team gaat aan de leiding als de Longines FEI Nations Cup Jumping Europe Division 1 over 3 weken verder gaat in La Baule. Hun voorsprong op het Ierse team is echter slechts 10 punten.

Resultaten : Šamorín (SVK)
1. Zwitserland - 9 strafpunten
2. Ierland - 13 strafpunten
3. Belgie - 16 strafpunten

Longines FEI Jumping Nations Cup™ klassement Europe Division 1, na de eerste wedstrijd:
1 Zwitserland 100
2 Ierland 90
3 Belgie 80

  • Deel dit artikel