Zweedse springruiters winnen opnieuw in Hickstead

FEI
1 mb Hickstead

Het was in zekere zin herkenbaar, de overwinning van het Zweedse team vandaag in de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Great Britain in Hickstead. Ierland werd tweede en Italië derde. De Nations Cup winnaars van 2018, het Belgische team moest genoegen nemen met de vierde plaats. Het was nog maar twee weken geleden dat de Zweden hun thuiswedstrijd hadden in Falsterbo waar superheld Peder Fredricson de wedstrijd afsloot met een dubbele foutloze ronde.

Vandaag deed hij het opnieuw, weliswaar onder druk omdat alles beslist was en zonder de hulp van z'n teamgenoot Rolf-Goran Bengtsson. Maar de Zweden presteerden wederom en Chef d’Equipe Henrik Ankarcrona was terecht trots op zijn land toen hij de Edward Prince of Wales Trophy voor de eerste keer in de historie van deze wedstrijd (sinds 1947) in de lucht tilde.

De Zweden hadden na de eerste ronde nog steeds geen strafpunten, net als twee weken geleden. Maar Ierland en België zaten op de hielen met slechts 4 strafpunten aan het begin van de tweede manche. Thuisland Groot Britannie moest na de eerste ronde genoegen nemen met de laatste plaats na een val van Amanda Derbyshire en Roulette BH. Met Amanda gaat het goed, een röntgenfoto van het paard toonde geen ernstige blessure aan, maar voor alle zekerheid wordt Roulette BH in een kliniek onderzocht.
Volgens Peder Fredericson is de teamspirit in het Zweedse team opperbest en dat gaf hem de inspiratie vanavond. Hij prees ook de organisatie van Hickstead. Ook complimenten voor zijn teamgenoot Angelie die een oude bekende is van Peder Fredericsson. Ze hebben samen nog eventing wedstrijden gereden voor ze in het Zweedse springteam kwamen. Ook Bengtsson was positief: "M'n team maakte het me makkelijk vandaag!" Hij stopte z'n tweede ronde na een paar hindernissen omdat de uitslag er toch niet meer door kon veranderen. "We hebben momenteel heel goede combinaties in Zweden, het zal niet makkelijk zijn voor onze bondscoach om z'n keuze te maken voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Vanavond was het in ieder geval feest bij het Zweedse team.Team Resultaat - Hickstead (GBR):
1. Zweden - 4 strafpunten
2. Ierland - 8 strafpunten
3. Italie - 10 strafpunten


Longines FEI Jumping Nations Cup™ Europe Division 1 leaderboard:

1 Frankrijk - 320
2 Belgie - 315
3 Zwitserland - 270
  • Deel dit artikel