Zilveren teammedaille op EK dressuur U25

Rsz meulendijks anne mdh avanti

De Nederlandse dressuuramazones hebben op het eerste Europees Kampioenschap U25 in Hagen de zilveren medaille gewonnen in de landenwedstrijd. Net als in de individuele klassementen ging het goud naar Duitsland. Individueel was Stephanie Kooijman, lid van het Rabo Talententeam, met twee vijfde plaatsen de beste landgenote.

Het was een spannende strijd met het Duitse team in de landenwedstrijd. “Vooraf hadden we voor de zilveren medaille willen tekenen. We zijn heel tevreden over het resultaat. Individueel zaten we heel dicht bij de medailles, maar kleine foutjes hielen ons toen net van het podium”, vertelt bondscoach Johan Rockx.

Met twee vijfde plaatsen was Stephanie Kooijman met Winston de beste Nederlandse combinatie. In de landenwedstrijd werden ze individueel derde. “Stephanie heeft zeer goed gereden. Zeker zondag in de Kür op Muziek reed ze optimaal. Ook zaterdag reed ze heel goed. Jammer dan Winston na de uitgestrekte galop een foutje maakte. Dat kostte haar een medaille. Stephanie kan zo goed proeven rijden”, prijst Rockx zijn pupil, die net als Anne Meulendijks en Maxime van der Vlist deel uitmaakt van het Rabo Talententeam.

“Anne Meulendijks begon haar Kür fenomenaal. In de serie galopchangementen om de twee pas maakte ze er een te weinig. Dat heeft haar veel punten gekost, waardoor ze als zesde eindigde. De draf en stap van haar paard MDH Avanti zijn super. Anne heeft echt top gereden.” De amazone uit Heeze reed in de landenwedstrijd individueel naar de tweede plaats.

Maxime van der Vlist en Bailey hadden het niet meetellende resultaat in de landenwedstrijd. Op zaterdag en zondag werden ze tiende en twaalfde in de individuele titelstrijd die gedomineerd werd door de Duitse amazone Sanneke Rothenberger en haar paard Deveraux OLD. Johan Rockx: “Maxime heeft zich steeds verder naar boven gereden en heeft goed gepresteerd.” Danielle Houtvast wist zich niet te plaatsen voor de Kür op Muziek. “Ze kreeg met Utah wat fouten na de serie en dat kostte punten. Terugkijkend hebben de meiden heel goed gereden. De Duitsers reden net even degelijker en foutloos”, klinkt de bondscoach tevreden.

Uitslag Landenwedstrijd, vrijdag 17 juni
1. Duitsland, 222,026%
2. Nederland, 218,947%
Anne Meulendijks (Heeze), MDH Avanti (v.United), 74,421%
Stephanie Kooijman (Dordrecht), Winston (v.OO Seven), 73,026%
Daniëlle Houtvast (Puth), Utah (v.Jazz), 71,500%
Maxime van der Vlist (Baarle Nassau), Bailey (v.Negro), 68,789%
3. Zweden, 212,711%

Uitslag Grand Prix, individueel, zaterdag 18 juni
1. Sanneke Rothenberger (Dui), Deveraux OLD (v.De Niro), 75,977%
2. Florine Kienbaum (Dui), Doktor Schiwago 3 (v.Don Frederico), 73,116%
3. Juan Matute Guimon (Spa), Don Diego Ymas (v.Don Frederico), 72,558%
5. Stephanie Kooijman (Dordrecht), Winston (v.OO Seven), 72,256%
9. Anne Meulendijks (Heeze), MDH Avanti (v.United), 71,326%
10. Maxime van der Vlist (Baarle Nassau), Bailey (v.Negro), 70,628%
17. Daniëlle Houtvast (Puth), Utah (v.Jazz), 68,581%

Uitslag Kür op Muziek, individueel, zondag 19 juni
1. Sanneke Rothenberger (Dui), Deveraux OLD (v.De Niro), 80,450%
2. Florine Kienbaum (Dui), Doktor Schiwago 3 (v.Don Frederico), 77,175%
3. Diana Porsche (Oos), Di Sandro (v.De Niro), 76,000%
5. Stephanie Kooijman (Dordrecht), Winston (v.OO Seven), 74,950%
6. Anne Meulendijks (Heeze), MDH Avanti (v.United), 74,775%
12. Maxime van der Vlist (Baarle Nassau), Bailey (v.Negro), 71,675%

  • Deel dit artikel