Zenith SFN t/m Rio onder het zadel bij Jeroen Dubbeldam

Rsz dubbeldam jeroen zenith sfn 2

Begin deze maand besloot de Raad van Comissarissen en de directie van het Springpaarden Fonds Nederland dat Zenith SFN t/m de Olympische Spelen in Rio de Janeiro onder het zadel blijft bij Jeroen Dubbeldam die in Normandië zowel met het team als individueel wereldkampioen met de bruine ruin (v. Rash R.) werd. Inmiddels heeft Dubbeldam daar ook nog een prachtige bijdrage aan de teamoverwinning van de Furusiyya FEI Nations Cup aan toegevoegd.

Het CHIO Rotterdam is bijzonder blij met dit besluit van het Springpaarden Fonds Nederland. Tijdens het afgelopen CHIO Rotterdam hebben we immers genoten van deze combinatie en we zien Dubbeldam en Zenith SFN maar wat graag volgend jaar weer aan het werk in de Rotterdampiste. We gaan deze gouden combinatie natuurlijk volgen op hun pad naar Rio!

2e Springpaardenfonds

Alle lof dus voor deze beslissing maar ook voor het resultaat die het SFN heeft bereikt. In 2006 vond tijdens het CHIO Rotterdam de aftrap plaats van dit initiatief om topspringpaarden te behouden voor Nederlandse ruiters om op het allerhoogste niveau in de springsport actief te zijn.
En gelukkig zijn er geluiden dat de Raad van Commissarissen en directie er voor willen gaan om een tweede SFN van start te laten gaan, met een looptijd van 2015 tot en met 2026. Het huidige fonds loopt namelijk tot en met 2018. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat de kern van het SFN te weten de selecteurs (Emile Hendrix, Johan Heins, Egbert Schep, Teus van den Brink en Willy van der Ham) zich bereid hebben verklaard om hun kennis en kunde ten dienste te willen blijven stellen van een mogelijk SFN 2.

“Ik hoop van harte dat dit tweede SFN er gaat komen,” zegt directeur sportief springen van het CHIO Rotterdam, Yves Houtackers. “Niet alleen hebben we in Rotterdam in bijna alle landenwedstrijden SFN toppers in de ring zien verschijnen; het SFN is met hun certificaathouders ook altijd een trouwe en zeer welkome gast in onze loges tijdens de landenwedstrijd. Wij voelen ons echt verbonden met het SFN en ik denk dat het SFN zich dat ook met het CHIO Rotterdam voelt. Dat willen we graag nog lang zo houden!”

  • Deel dit artikel