Yves Houtackers volgt Emile Hendrix op als directeur sportief

IMG 0043

De internationale springruiter, trainer en organisator Yves Houtackers volgt Emile Hendrix op als Directeur Sportief Springen binnen het bestuur van het CHIO Rotterdam.

Emile Hendrix werd in 2005 aangesteld als Directeur Sportief Springen en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vernieuwingen die het CHIO Rotterdam in de afgelopen jaren heeft doorgevoerd. “Emile heeft een brede kijk, veel contacten en ervaring betreft alles wat er binnen de springsport plaats vindt en wist op de juiste momenten toonaangevende vernieuwingen door te voeren, daar zijn we hem ontzettende dankbaar voor” aldus Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “Yves heeft die zelfde expertise in huis en heeft bovendien afgelopen zomer al achter de coulissen met Emile warmgedraaid. We hebben er veel vertrouwen in dat hij het werk met evenveel passie en professionaliteit voortzet.”

Yves Houtackers heeft een springstal in Weert waar hij paarden en ruiters opleidt en (internationale) springruiters begeleidt. Houtackers heeft zelf ook veel ervaring als internationaal springruiter, hij won bijvoorbeeld in 2005 tijdens de Europese Kampioenschappen brons met het team dat verder bestond uit Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Leon Thijssen. “Het is een enorme eer dat ik de uitdaging mag oppakken om dit concours verder op te bouwen,” aldus Yves Houtackers. Recent heeft hij zijn eerste overleg met bestuur en management team van het CHIO Rotterdam gehad waarbij vooral de afgelopen editie is geanalyseerd. Mede op basis van die uitkomsten wordt het plan van aanpak voor de 2014 editie bepaald.

  • Deel dit artikel