Winst voor Madeleine Witte-Vrees in Grand Prix 3*

MADELEINE WITTE VREES met CENNIN

De vandaag verreden Grand Prix CDI3* Kür op muziek kende een compleet Oranje podium. Op de hoogste trede stond Madeleine Witte-Vrees met Cennin. Op de tweede plaats eindigde Katja Gevers met Thriller, zij werd op de voet gevolgd door Marlies van Baalen met Zinidi.

Een mooie opsteker voor Madeleine Witte-Vrees, want gisteren in de Grand Prix maakte de pas negenjarige en nog onervaren Cennin enkele dure fouten en belandde daarmee op plek vijf. Vandaag verliep beduidend beter en de score van 74.625% was voldoende voor de overwinning.

Emmelie Scholtens, gisteren nog tweede met Apache in de GP, kon die goede vorm niet helemaal vasthouden en eindigde op plek vijf. Rabobank Talenteamlid Jill Huybregts werd met Zamacho Z knap negende. In de driesterren Grand Prix Spécial was er een vierde plek voor Adelinde Cornelissen met de nog onervaren Aquido.

Hoewel de meeste ogen vandaag in het Kralingse Bos gericht waren op de vijfsterren Grand Prix-rubrieken en de ontknoping van de landenwedstrijd, volgde bondscoach Johan Rockx ook de driesterrenwedstrijd. Het deelnemersveld telde namelijk nogal wat Nederlandse amazones die op de lijst staan voor mogelijke uitzending naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus.

Rockx: “We hebben gelukkig in Nederland op dit moment een aantal ruiters die gewoon heel goed aan het rijden zijn. Naast de combinaties die in het landenteam zaten, rammelen ook amazones als Madeleine Witte-Vrees en Emmelie Scholtens nadrukkelijk aan de deur. CHIO Rotterdam is niet voor niets een observatiewedstrijd. Natuurlijk kijk ik naar hoe de combinaties in de ring presteren en wat de jury daarvan vindt, maar ook de indruk die ik zelf krijg neem ik nadrukkelijk mee in de afweging richting Rio.” Over wie precies in het team voor de Spelen wordt opgenomen, kan de bondscoach dan ook nog geen uitspraken doen. “Het ligt nog helemaal open. Op het NK in Ermelo over drie weken bekijken we weer hoe alle combinaties in vorm zijn en maak ik de afvaardiging voor Rio direct nadien bekend. Zeker is in elk geval dat ik in een luxepositie verkeer, met meerdere ruiters die zulke goede dingen laten zien.”

  • Deel dit artikel