Win-win voor sporters en zakelijke partners

CHIO
DB37953 D A7 E5 47 C3 BD02 BADA64 D09 C74 1 201 a

Over de samenstelling van het bestuur van het CHIO Rotterdam wordt goed nagedacht. Is er voldoende know-how van de sport, maar ook van andere speerpunten in het beleid, overlappen de netwerken van bestuursleden of zijn ze juist complementair, is er een band met de stad Rotterdam en hoe is de diversiteit binnen het bestuur samengesteld?

Heel soms lukt het om met één nieuw bestuurslid een aantal van die “check boxes” tegelijk aan te vinken. Dan vind je een jonge, ambitieuze vrouw uit een bekende Rotterdamse familie, met een mooi zakelijk netwerk in de Rotterdamse haven, maar ook binnen de paardensport waar zij en haar familie goede bekenden zijn. Ons nieuwste CHIO bestuurslid stelt zich voor; Marilyne van Hoey Smith, in het dagelijks leven Sr. Commercial Executive & Head of Sales bij Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT).

“Onlangs heb ik tijdens een bestuursvergadering kennis gemaakt met het bestuur en wilde ik vooral ontdekken wie wie is en de achtergronden leren kennen. Er heerst een ontspannen, gezellige sfeer en er is een mooie mix van de sport- en zakenwereld binnen het bestuur vertegenwoordigd. Ik heb mijn introductie als een warme deken ervaren.

De komende periode mag ik meelopen met Job Dura. Job heeft de portefeuille commercie binnen het bestuur met een veelzijdig netwerk en een lange historische band met het CHIO Rotterdam. Van Job Dura verwacht ik veel te kunnen leren.

Even historisch is naar mijn mening de band van het CHIO Rotterdam met de stad Rotterdam. Denk je aan Rotterdam, dan denk je aan de haven. Daarin kan ik met mijn achtergrond en netwerk hopelijk voor synergie zorgen.”

Alle dagen op het CHIO en tot het licht uitgaat!

De familie van Hoey Smith is een bekende naam in de scheepvaartwereld, van origine een redersfamilie, later overgegaan in de cargadoorswereld. We vragen Marilyne wat meer over zichzelf en haar band met het CHIO Rotterdam te vertellen: “Sinds ik kan lopen kom ik al op het CHIO Rotterdam. En als het ook maar even kan, alle dagen en tot het licht uit gaat! Vooral de springsport is mijn favoriet en ik zit dan ook gefascineerd met de startlijst op mijn schoot op de tribune, of breng tijd door op het voorterrein waar de ruiters losrijden. Daar maak ik graag met allerlei mensen een praatje. De kans dat mijn gezin tijdens het CHIO Rotterdam op vakantie gaat is eigenlijk uitgesloten, want ieder jaar staan deze data dik gedrukt in de agenda.

De liefde voor de paardensport in combinatie met ‘het Rotterdamse’ loopt als een rode draad door mijn familie, in mijn geval zelfs bij mijn wederzijdse ouders. De oprichting destijds van de ‘Club van Rotterdam’, de “Strypemonde” Shetland pony fokkerij uit Rockanje, en dressuur- en springwedstrijden zijn hier voorbeelden van.

Als kind scheurde ik het liefst zonder zadel op mijn welsh pony over het strand en door het bos, waarbij het springen over her en der neergelegde boomstammen mijn grote voorliefde had. Later volgden ponylessen op de manege, mocht ik als groom mee op wedstrijden en kreeg ik dressuur- en springinstructies van de echte ‘pro’s’. “Gründlichkeit” werd er flink ingehamerd, en door de jaren heen werd het opleiden en uitbrengen van paarden in de springpaardensport steeds meer mijn grote passie.

De nationale en internationale paardensport volg ik in de breedte op de voet en hier hoort het CHIO in Rotterdam natuurlijk bij. In 2016 heb ik als springruiter deel mogen nemen aan de CHIO Zuid-Holland cup. Dat was een geweldige ervaring. Nog steeds beoefen ik de paardensport en ben ik graag betrokken bij de ontwikkeling en prestaties van ruiters. Mijn 3-jarige dochtertje heeft twee shetland ponies waarmee ze spelenderwijs opgroeit. Zo kan ze al doende ontdekken of ze zich daar in de toekomst mogelijk verder in zou willen ontwikkelen. Die keuze is aan haar.

We kunnen het ons niet permitteren om hier niet te zijn

Hoe ziet Marilyne haar toekomst binnen het CHIO bestuur?

“Ik kijk naar het CHIO met twee petten. Allereerst naar de sport. Wanneer ik op concoursen in binnen- en buitenland ben, spreek ik daar ruiters en hun team. Van hen hoor je veelal de verhalen ‘achter de schermen’, zoals hoe zij het concours nu écht ervaren, hoe zijn de omstandigheden en faciliteiten en wat zou er beter kunnen. Graag zie ik het hele plaatje en niet alleen dat wat er zich in de piste afspeelt.

Daarnaast kijk ik naar de zakelijke kant. Krijgen partners en investeerders waar voor hun geld? Veel sporters, maar ook bedrijven, zien het CHIO Rotterdam niet alleen als een topsportevenement maar ook als een ontmoetingsplaats van de Rotterdamse zakenwereld. Het lijkt mij waardevol om deze twee werelden nog verder samen te brengen.

Bij ECT ben ik verantwoordelijk voor de klantgroep ‘Freight Forwarders’ en in het bijzonder de commerciële activiteiten van European Gateway Services, het transport product van ECT over water en spoor. Een prachtig bedrijf waar voor iedereen kansen zijn, zeker als je ambities hebt en risico’s durft te nemen. De Rotterdamse ‘hands-on mentaliteit’ betekent veelal een directe en positieve aanpak waarbij integriteit, samenwerken en transparantie de belangrijkste factoren zijn binnen ons team.

Ik ben mij ervan bewust dat het de verschillende business clubs en de bijbehorende sponsoring niet enkel om de paardensport gaat. Men vraagt zich in het bedrijfsleven toch vaak af; wat kunnen we hier uithalen en wat zou het ons uiteindelijk kunnen opleveren? Het stukje beleving mag voor deze en de volgende generaties weer terugkomen met het idee; ‘we kunnen het ons niet permitteren om hier niet te zijn’. Op termijn hoop ik mijn huidige netwerk te kunnen enthousiasmeren voor dit mooie concours.

Het CHIO Rotterdam is een internationale happening binnen de hippische sport, maar ook een grote naam binnen de Rotterdamse gemeenschap en erbuiten. Een prachtig sportevenement waar het aangename met het nuttige verenigd kan worden, onder het genot van haute cuisine hapjes en drankjes. Hier zou naar mijn mening nog meer uit te halen kunnen zijn. Kortom; voor beide groepen een win-win!”

Dat klinkt als een mooie ambitie. We hopen dat Marilyne van Hoey Smith daaraan invulling gaat geven en wensen haar een mooie bestuursperiode toe!

  • Deel dit artikel