Willem Greve vervangt Leon Thijssen bij EK-springen in Herning

DSC9741

Harrie Smolders en Exquis Walnut de Muze aangewezen als reserve-combinatie

ERMELO (KNHS) – Tyson (Numero Uno x Voltaire), die geselecteerd was voor het EK springen, heeft zich eind vorige week in Dublin geblesseerd waardoor de hengst met zijn ruiter Leon Thijssen niet deel kan nemen aan het Europees Kampioenschap dat over acht dagen in Herning begint. Bondscoach Rob Ehrens zal nu een beroep doen op Willem Greve en Carambole. Harrie Smolders en Exquis Walnut de Muze zijn aangewezen als reserve-combinatie.

De blessure van Tyson komt voor Leon Thijssen op een heel ongelukkig moment. Het Europees Kampioenschap had voor hem en zijn hengst Tyson het eerste internationale kampioenschap moeten worden. Vorig jaar reisde de ruiter uit Baarlo met Tyson als reserve-combinatie mee naar de Olympische Spelen in Londen. Dit seizoen maakten ze deel uit van de winnende teams in de FEI Furusiyya Nations Cup wedstrijden in La Baule en Aken. In Falsterbo was er een derde plaats in de landenwedstrijd.

Willem Greve en zijn negenjarige hengst Carambole (Cassini I x Concerto II) verruilen hun reservepositie voor een plaats in het team. De combinatie debuteerde succesvol in het Nederlands team in de gewonnen landenwedstrijd van Kopenhagen waar ze ook derde werden in de Grote Prijs. In Falsterbo leverden ze met twee foutloze omlopen een belangrijke bijdrage aan de derde plaats in de FEI Furusiyya Nations Cup. Willem en Carambole bevestigden een week eerder al hun vorm met een vierde plaats in de Grote Prijs van Twente.

Harrie Smolders en Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin) waren er vier jaar geleden op het EK in Windsor ook al bij en behaalden toen een vierde plaats met het team. Een jaar later namen ze deel aan de wereldruiterspelen in Kentucky. Eind juni bewezen Harrie en Walnut hun goede vorm met een tiende plaats in de loodzware Grote Prijs van Aken en ze waren enkele dagen eerder tweede in de Grote Prijs van Europa in de Aachener Soers. In de Grote Prijs van Madrid waren ze eerder dit seizoen vijfde. Dit is de reden voor Rob Ehrens om Harrie met Exquis Walnut de Muze als reserve-combinatie op te roepen voor het Europees Kampioenschap dat volgende week dinsdag 20 augustus begint. Woensdag en donderdag wordt de landenwedstrijd over twee manches beslist. Zaterdag 24 augustus is de individuele finale voor de beste 30 ruiters van het EK.

Het team voor het EK bestaat uit:

Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – Utascha SFN (v.Lux)
Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Verdi (v.Quidam de Revel)
Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Bubalu (v.Baloubet du Rouet)
Willem Greve (Markelo) - Carambole (v.Cassini I)
Harrie Smolders (Grobbendonk) – Exquis Walnut de Muze (v.Nabab de Reve) reserve-combinatie

  • Deel dit artikel