Wie Rotterdam zegt, zegt de Rotterdamse Haven

Ondertekening havenbedrijf24 06 18 Chio 2018 dag 4 7648

Vandaag tekenden Allard Castelein (Havenbedrijf Rotterdam), Steven Lak (Deltalinqs) en Jan de Mooij (CHIO Rotterdam) een overeenkomst waarmee het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs zich voor drie jaar verbinden aan het oudste internationale topsportevenement van de stad, het CHIO Rotterdam.

Wie Rotterdam zegt, zegt de Rotterdamse Haven. Geen wonder dus dat de belangrijkste havenpartijen zich reeds decennia lang verbinden aan het CHIO Rotterdam. Toen de stad in 1948 nog in de wederopbouwfase verkeerde heeft Job Dura sr. samen met een aantal Rotterdamse ondernemers, onder wie prominente havenbaronnen, vanuit de Rotterdamsche Manège het initiatief genomen om een internationaal Concours Hippique te organiseren. Het CHIO Rotterdam heeft vanaf de start 70 jaar geleden zeer nauw samengewerkt met de maritieme sector.

‘Vanwege onze maatschappelijke betrokkenheid zoekt het Havenbedrijf Rotterdam de verbinding met typisch Rotterdamse iconen op het gebied van cultuur, sport en recreatie. Het CHIO is al jaren een topsportevenement van wereldklasse en sluit daarmee aan op onze ambities. De combinatie CHIO, Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs blijkt een ijzersterke, aantrekkelijke combinatie; we zien de interesse van onze bezoekers jaarlijks groeien. Ik ben dan ook blij met de 3 jarige verlenging van ons samenwerkingscontract,” aldus Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam.

De partijen zijn als Port Club ook nauw betrokken bij het netwerk van havengerelateerde bedrijven van het CHIO Rotterdam, de CHIO Port Club Rotterdam. Deze overeenkomst moet invulling geven aan de nauwe samenwerking op gebied van acquisitie en promotie voor alle partijen.

  • Deel dit artikel