Werken als een Paard vrolijke noot in onzekere tijd

Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam
Whats App Image 2020 06 22 at 21 09 38

De scholen zijn een flinke tijd dicht geweest, net als de rest van Nederland. Dit had ook grote gevolgen voor alle Werken als een Paard programma’s. De activiteiten konden niet meer doorgaan zoals het team van Werken als een Paard gewend was en de kinderen bleven thuis. Sommige kinderen kwamen amper het huis uit waar andere nog wel buiten mochten spelen. Tijdens de wekelijkse vergadering met het team van Werken als een Paard werd druk besproken hoe ze toch nog met de kinderen in contact konden blijven en er voor ze konden zijn. In deze tijd vond het team het belangrijk om een vrolijke noot te zijn tussen al het verwarrende nieuws en de onzekerheid.

Gelukkig leven we in een maatschappij waarin online veel te regelen is. In de app groep hebben de kinderen van het naschools programma een heleboel leuke filmpjes, wedstrijden en thuis experimenten kunnen delen. De ene week konden de kinderen meedoen aan een tekenopdracht waar ze een prijs mee konden winnen als ze de meeste stemmen op social media hadden verzameld. De andere week lieten ze een gastdocent een filmpje opnemen met een thuis challenge waar de kinderen aan mee konden doen. Zo heeft de politie een filmpje van wel een kwartier (!) opgenomen om alle vragen van de kinderen te beantwoorden. Hoe tof is dat! Daarnaast hebben ze zelfs dozen vol cadeautjes met een kaartje langs gebracht om de tijd thuis iets leuker te maken.

Op deze manier kon het team er nog steeds voor de kinderen zijn. Soms belden ze de kinderen ook even op om te horen hoe het ging en wat ze bezig hield. Persoonlijk contact is zo belangrijk. Sinds afgelopen week is het team dan ook ontzettend blij dat ze voorzichtig de laatste naschoolse lessen voor de zomervakantie weer voort mogen zetten. Ze nemen twee keer per week een groep kinderen mee naar een vlakbij school om daar een Werken als een Paard activiteit te organiseren. Lekker actief in de buitenlucht. Laurens van OneMovement had de eer om deze ‘eerste’ les te verzorgen. Hij heeft een coole free run clinic gegeven op het Afrikaanderplein. Hier leerden de kinderen spelenderwijs waar hun lichaam allemaal toe in staat was én welke skills je nodig hebt als sportcoach. De kinderen vlogen, sprongen en hebben flink gelachen. Wat een feest om te zien. De volgende les waar de kinderen aan deelnemen is een dansles en niet zo maar een dansles! Samen ontdekken wat de invloed is die je met jouw eigen bewegingen hebt op een ander en op de groep. Bewustzijn gecombineerd met een hele hoop plezier. Daarna zijn er nog twee lessen te gaan tot de zomervakantie. Fijn om het samen met de kinderen alsnog af te kunnen sluiten, zo’n bewogen schooljaar.

De kinderen van het Speciaal Onderwijs gaan wekelijks naar Rijvereniging de Hazelaar en krijgen daar therapeutisch les met inzet van paarden. Maar omdat ze niet naar school en dus niet naar De Hazelaar mochten, waren deze lessen tijdelijk stopgezet. Er werden speciaal video’s van de paarden gemaakt die naar de kinderen gestuurd werden zodat ze toch nog konden zien hoe het met ‘hun’ pony ging. Vorige week was er een klein feestje: met een paar aanpassingen konden de kinderen van Werken als een Paard hun lessen op de manege weer oppakken. En dat is niet alles, er is zelfs een extra groep kinderen aan Werken als een Paard Speciaal Onderwijs toegevoegd! Vanaf nu is Werken als een Paard weer elke week te vinden op de manege. Als dat geen goed begin van de zomer is. Op deze manier kunnen ze het schooljaar toch nog feestelijk afsluiten, en gaan ze er het nieuwe schooljaar weer vol voor!

  • Deel dit artikel