Wereldklasse in Grade I en II in KNHS Para Dressuur Trophy

Rsz d14 cropped

Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Rixt van der Horst waren in Zuidwolde de winnaars van de tweede selectiewedstrijd in de eerste cyclus van KNHS Para Dressuur Trophy. De eerste cyclus eindigt in de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam. De finale van de KNHS Para dressuur trophy - mogelijk gemaakt door Rabo Foundation - is komende zomer tijdens CHIO Rotterdam. Volgens jurylid was het niveau in grade I en II van wereldklasse.

Met een royale score van 72,2 procent in de individuele proef bleef routinier Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) in Grade IV bijna vijf procent voor op Sabine Peters met Carolus Magnus (v.Sunny Boy). Frank won ook de teamtest, die niet meetelt voor de KNHS Para Dressuur Trophy, met een percentage van 72,5.

Lotte Krijnsen reed zich in Grade III vier keer op het podium. De amazone uit Enschede wist zowel de individuele proef als de teamtest te winnen met haar paard Rosenstolz (v.Rotspon). Met Zarienta verdiende ze tweemaal het witte lint. In de individuele proef deed Ilona Goes op de tweede plaats goede zaken richting de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam.

In de gecombineerde wedstrijd Grade I en II lag het niveau hoog. Met een gering verschil van 0,09% ging de het oranjelint naar Rixt van der Horst met Uniek. Nicole den Dulk pakte met Fifty Fifty de tweede plaats. Demi Vermeulen was weer terug in de ring met Vaness en reed sterk naar de derde plaats. Hanneke Gerritsen jureerde samen met Thea Vernumt. “Rixt reed als altijd geweldig. In de teamtest was Uniek nog meer voorwaarts dan in de eerste proef. Nicole reed ook een hele goede proef. Ze zitten elkaar echt op de hielen en dat maakt het een hele sterke competitie. Ook Demi reed een proef waar ze internationaal mee scoort. In vond het echt wereldklasse, wat deze amazones lieten zien. Dat is echt de top en dat zie dan op een zaterdagmiddag in Zuidwolde!”, aldus een enthousiaste Hanneke Gerritsen.

Uitslag tweede wedstrijd cyclus 1, KNHS Para Dressuur Trophy, Zuidwolde

Grade IV

1. Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), 72,2 %

2. Sabine Peters (Cuijk), Carolus Magnus (v.Sunny-Boy), 67,98 %

3. Nadia van Delft (Haren), Coming Star (v.Dreamcatcher), 67,44 %

Grade III

1. Lotte Krijnsen (Enschede), Rosenstolz (v.Rotspon), 70,61 %

2. Ilona Goes (Zegveld), Zalisto (v.Florencio), 68,96 %

3. Lotte Krijnsen (Enschede), Zarienta (v.Sir Sinclair), 68,48 %

Grade I/II

1. Rixt van der Horst (Grou), Uniek (v.Gribaldi), 73,71 %

2. Nicole den Dulk (Elen, B), Fifty Fifty (v. Onbekend), 73,62 %

3. Demi Vermeulen (Zevenaar), Vaness (v.Onze Fons), 72,93 %

  • Deel dit artikel