Wensenlijstje bondscoach Rob Ehrens ingewilligd door FEI

Team Ned CAEN1418637

De Nederlandse springruiters verdedigen dit jaar hun titel in de FEI Furusiyya Nations Cup, de competitie van landenwedstrijden. De vier daarvoor meetellende wedstrijden die bondscoach Rob Ehrens zich wenste zijn door de FEI ingewilligd. Nederland rijdt voor de punten in La Baule, Rome, Falsterbo en natuurlijk in de thuiswedstrijd in Rotterdam.

Goed presteren in de FEI Furusiyya Nations Cup Serie is voor bondscoach Rob Ehrens een van de doelen voor 2015. “We willen ons sowieso in de eerste divisie van deze competitie handhaven en deelnemen aan de lucratieve finale in Barcelona. Ik ben dan ook blij dat mijn eerste keus van wedstrijden door de FEI is toegekend. La Baule, Rome, Rotterdam en Falsterbo zijn mooie wedstrijden en ze vallen vroeg in het seizoen. Dat laatste is voor mij en mijn ruiters fijn in de planning. Er komt nog een EK aan in augustus in Aken. Omdat we al geplaatst zijn voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro ligt er niet zo veel druk tijdens het EK, maar we willen er natuurlijk goed presteren”, verklaart Ehrens zijn keuze.

Op dit moment zijn meerdere ruiters van Ehrens (Harrie Smolders, Jur Vrieling, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Wout Jan van der Schans) nog in de race om zich te plaatsen voor het eerste doel van 2015, de wereldbekerfinale half april in Las Vegas. “De wereldbekerfinale is altijd een prachtig evenement. Het is belangrijk daar goed te presteren. Direct daarna is al het NK en Mierlo en we hebben een uitnodiging ontvangen voor de landenwedstrijd in Lummen. Hoewel die niet voor punten telt in de competitie, zal ik er zeker met een team rijden. Ook omdat de Belgen met ons aan de start verschijnen in onze thuiswedstrijd Rotterdam.”

Hoewel nog niet het hele jaar is ingevuld, ligt er ook al een uitnodiging voor de landenwedstrijd in Sankt Gallen. “We rijden dus al zeker zes landenwedstrijden en daarom plan ik graag vroeg in het seizoen, dat heb ik zo met mijn ruiters afgesproken.”

De landen in de 1e divisie Europa, FEI Furusiyya Nations Cup

Nederland

Frankrijk

Duitsland

Zweden

België

Groot Brittannië

Spanje

Zwitserland

Italië

Noorwegen

Landenwedstrijden-serie FEI Furusiyya Nations Cup 2015, 1e divisie Europa

29 april – 3 mei Lummen (België)

14 – 17 mei La Baule (Frankrijk)

21 – 24 mei Rome (Italië)

4 - 7 juni Sankt Gallen (Zwitserland)

17 – 21 juni Rotterdam

9 – 12 juli Falsterbo (Zweden)

16 – 19 juli Mannheim (Duitsland)

30 juli – 2 augustus Hickstead (Engeland)

5 – 8 augustus Dublin (Ierland)

24 – 27 september Finale Barcelona (Spanje)

  • Deel dit artikel