Goud voor Sanne Voets en zilver voor Frank Hosmar

KNHS
06528 FF5 42 AA 413 F 81 A0 7764 F0103391 1 105 c

GOUD is het weer voor Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. Met een geweldige, secuur gereden, moeilijke Kür op Muziek reed Sanne vanochtend in Tokio naar haar tweede gouden medaille van deze Spelen. Met een heerlijke, lichtvoetige en expressievolle Kür op Muziek won Frank Hosmar in Grade V de zilveren medaille, zijn derde medaille van deze Paralympische Spelen.“Demantur liep hier in Tokio de drie beste proeven van zijn leven. Het was vandaag 38 graden, maar ik had kippenvel. Ik voel me een gelukkig en rijk mens”, vertelt Sanne Voets na het winnen van haar tweede individuele gouden medaille in Tokio. Met een topscore van 82.085 procent was Sanne de verdiende winnaar van de finale, de Kür op Muziek, in Grade IV. Een moeilijke en perfect uitgevoerde test.

Sanne prolongeerde haar titel van Rio de Janeiro. Twee maal Olympisch, Europees en Wereldkampioen prijkt er nu op de erelijst van de 34-jarige amazone. Wat een klasse!

De inmiddels 16-jarige ruin Alphaville N.O.P. van Frank Hosmar groeide echt in het paralympische toernooi en toonde zich in topvorm in de finale. “Ik ben blij met de ritten die ik hier in Tokio gereden heb. In de kür kreeg ik mijn hand niet in de lus van de teugel en daardoor ontstond er een storing in de overgang. Mijn paard Alphaville was gewoon top. Ik wist dat hij in topvorm was.” Teamzilver en individueel zilver en brons is de oogst voor de ruiter uit Haarle op deze Spelen in Tokio. De zilveren plak van Hosmar was de zesde medaille voor TeamNL in de para-dressuur van Tokio 2020.

Spelen afgelopen voor Rixt van der Horst, Findsley N.O.P. niet fit

Helaas zijn de Paralympische Spelen voor Rixt van der Horst en Findsley N.O.P. afgelopen. Findsley heeft zich verstapt en Rixt zal haar vandaag niet meer aan de start brengen in de kür. Voor TeamNL komen vandaag daardoor alleen Sanne Voets en Frank Hosmar aan start in het prachtige stadion.

Uitslag Grade IV, Kür op Muziek
Goud Sanne Voets (Berghem), Demantur RS2 N.O.P. (v.Vivaldi), 82.085%
Zilver Louise Etzner Jakobsson (Zwe), Goldstrike B.J. (v.Dreamcatcher), 75.935%
Brons Manon Claeys (Bel), San Dior 2 (v.Stedinger), 75.680%

Klik hier voor de volledige uitslag

Uitslag Grade V, Kur op Muziek
Goud Michele George (Bel), Best Of 8 (v.Bonifatius), 80.590%
Zilver Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), 80.240%
Brons Regine Mispelkamp (Dui), Highlander Delight’s (v.Florencio II), 76.820%

Klik hier voor de volledige uitslag


  • Deel dit artikel