We willen allebei zo graag naar het CHIO Rotterdam!

Rsz heijkoop danielle kingsley siro nop 2

Eind maart van dit jaar, vlak voor de finale van de wereldbekerwedstrijd dressuur, brak Siro N.O.P. het paard van de Rotterdamse dressuuramazone Danielle Heijkoop, een griffelbeentje. Dat gebeurde tijdens een onschuldig wandelingetje aan de hand waar Siro N.O.P. wat vrolijk was.

De combinatie, die momenteel nummer 8 op de wereldranglijst staat, was volop in training voor die finale, dus deze blessure was een enorme teleurstelling. Zo’n gebroken griffelbeentje kan weer prima genezen maar voor Danielle was dit al de tweede keer dat ze zich voor een belangrijke wedstrijd moest terugtrekken vanwege een blessure. De wereldkampioenschappen in augustus 2014 moesten Danielle en Siro N.O.P. namelijk ook door een blessure namelijk ook al aan zich voorbij laten gaan.

Gelukkig is de breuk weer hersteld en zijn Danielle en Siro N.O.P. weer aan het opbouwen. “Ik wil niks forceren dus we nemen de tijd die hij nodig heeft,” zegt Danielle Heijkoop. “Ik merk wel dat Siro N.O.P. weer fit is, hij wil heel graag. Gelukkig kent hij de oefeningen en als alles volgens plan loopt zijn we erbij tijdens het CHIO Rotterdam. Een ding is zeker, we willen allebei zo graag in Rotterdam rijden!” En nog afgezien van het feit dat het voor Danielle als Rotterdamse extra leuk is om voor het thuispubliek te rijden, is het CHIO Rotterdam ook een selectiewedstrijd voor het EK dressuur in augustus in Aken. En Danielle Heijkoop zal er alles aan doen om tijdens dit Europees kampioenschap te laten zien wat zij en haar prachtige zwarte Grand Prix paard in huis hebben

  • Deel dit artikel