We gaan voor een teamplaats

IMG 8555

Vandaag komen de meeste paarden aan in het Kralingse Bos voor het 68ste CHIO Rotterdam. De Rotterdamse Laury de Wit is al 13 jaar de vaste groom van dressuurruiter Patrick van der Meer en zijn dressuurtoppers. Vier jaar geleden maakte Laury samen met Patrick de selectie voor de Olympische Spelen mee en zorgde zij in Londen dat Uzzo en Patrick van der Meer tiptop voorbereid waren. In de afgelopen jaren volgde het wereldkampioenschap en het Europees kampioenschap. Uzzo is verkocht maar volgens Laury heeft Patrick met de opvolger van Uzzo, Zippo, zeker kansen op een teamplaats. Patrick van der Meer start Zippo tijdens dit 68ste CHIO Rotterdam.

“Heerlijk hoor zo’n thuiswedstrijd, je komt er zoveel bekenden tegen” zegt Laury. “ Maar of het nu ver weg of dichtbij is, de voorbereidingen liegen er niet om. Thuis controleert Laury of alle entingen in het paspoort van Zippo nog geldig zijn. Zadels en hoofdstellen worden schoongemaakt en netjes in het vet gezet en ook de wedstrijdkleding van Patrick wordt gecontroleerd en de wedstrijdlaarzen krijgen een poetsbeurt. Voor stro hoeft Laury niet te zorgen, dat regelt het CHIO Rotterdam, maar net als de meeste andere paarden eet Zippo het liefst z’n eigen voer.

Aangekomen op het CHIO-terrein mag Zippo inchecken in zijn box. Daar hangt Laury meteen z’n bal op, zodat Zippo zich thuis voelt en er net als thuis mee kan spelen. Na de veterinaire keuring nog een training en dan beginnen de echte voorbereidingen. Laury zorgt dat Zippo glanst en maakt mooie knotten in z’n manen. Een laatste klopje op de hals en dan moet het gaan gebeuren…. Zou die teamplaats er weer in zitten?

  • Deel dit artikel