Walk of Fame tegel Anky van Grunsven bij Rotterdamsche Manege

Rotterdamsche Manège
Anky van Grunsven 2048x1364

Onlangs heeft de tegel met de handen van Anky van Grunsven (en hoef van Bonfire) die in 1990 onderdeel was van de Rotterdamse Walk of Fame een nieuwe bestemming gekregen op het terrein van de Rotterdamsche Manège, de plek waar Anky en Bonfire tijdens verschillende edities van het CHIO Rotterdam samen schitterden.

In de Rotterdamse equivalent van de Hollywood Walk of Fame langs de waterkant op de stoep van de Schiedamsedijk. lag deze tegel samen met andere nationale en international beroemdheden als bokser Bep van Klaveren, wielrenner Jan Janssen, zanger Cliff Richard, voetballers Coen Molijn en Johan Cruijff, Tina Turner, Anita Meijer en vele vele anderen.

In 2010 moest de Rotterdamse ‘Walk of Fame’ moest verhuizen. Hij ging van de Schiedamsedijk naar het ‘Hart van Zuid’ het centrum van Rotterdam Zuid. Maar op die locatie konden maar 60 tegels worden geplaatst. De overige tegels zijn onlangsverkocht. Wij waren in de gelegenheid om de tegel van Anky en Bonfire te bemachtigen. De opbrengst gaat deels naar de Dirk Kuyt Foundation.

De tegel heeft een waardig plekje hier in het Kralingse Bos waar Anky en Bonfire ons vele jaren hebben laten genieten van prachtige dressuursport. Bij gelegenheid hopen we nog een fotomomentje met Anky bij de tegel te kunnen organiseren.

  • Deel dit artikel