Vrienden van het CHIO vieren lustrumeditie met gezellige bijeenkomst

Rsz vriendenlunch chio 2018 20

Tijdens een gezellige lunch in de Ratina Hospitality zorgden de Vrienden van het CHIO voor een aangename verrassing door een cheque van maar liefst 140.000 euro te overhandigen aan het CHIO Rotterdam.

Pieter Baan (voorzitter van de Stichting Vrienden van het CHIO) kreeg met dit gulle gebaar de handen van alle aanwezigen op elkaar en mocht nadien heel wat schouderklopjes in ontvangst nemen. Directeur Jan de Mooij, die de meeting zelf aan elkaar praatte, was erg in zijn nopjes met het fraaie bedrag.

De Stichting Vrienden van het CHIO is in 2005 opgericht door oud-Burgemeester Ivo Opstelten en kent ondertussen ruim 130 vrienden, gericht op de grootzakelijke markt en het MKB. De ‘Vrienden van het CHIO’ is een businessclub die als doel heeft belangstelling te wekken bij het publiek voor de paardensport in het algemeen en voor het CHIO Rotterdam in het bijzonder. Daarnaast geven zij financiële steun voor de instandhouding en toekomstige ontwikkelingen van het CHIO.

Vier maal per jaar

Vier maal per jaar organiseren de Vrienden van het CHIO een druk bezette netwerkbijeenkomst. De meeting in de Ratina Hospitality is op donderdag, de eerste dag van het CHIO, een ware happening. Immers, het 70-jarig jubileum van het CHIO Rotterdam is een extra reden om gezellig met elkaar iets te eten en drinken. Maison van den Boer stond ook deze keer weer garant voor een prima lunch waar de aanwezigen dankbaar gebruik van maakten zo ‘tussen de middag’.

Voor directeur Jan de Mooij is een speech voor een volle zaal genodigden kinderspel en met een grap en een kwinkslag weet de preses de aanwezigen immer een lach op het gezicht te toveren. Vooral bij het uitreiken van de cheque glunderden heel wat aanwezigen, want dit fraaie bedrag zorgt er voor dat op het terrein van de Rotterdamsche Manège weer vier dagen van topsport kan worden genoten.

Nieuwe vrienden

Jan de Mooij riep vervolgens drie nieuwe vrienden van de Stichting Vrienden van het CHIO naar voren en Thierry Wolterbeek (Kairetsu), Henk Lammertse (ThermoKing Transportkoeling) en Peter van Santvliet (Stal van Sandvliet) kregen de kans om hun bedrijf onder de aandacht van de aanwezigen te brengen. Wolterbeek: “U kent Kairetsu vast wel van het roze pand naast de A13. Wij staan garant voor promotionele merchandising op hoog niveau en leveren allerlei gadgets, souvenirs en bijvoorbeeld ook bedrijfskleding waar uw logo op komt te staan. Zo hebben we ook voor de 300 vrijwilligers de fraaie en passende kleding van het CHIO-logo voorzien. Bovendien hebben we hier op het terrein een stand waar souvenirs te koop zijn van dit evenement, dus zoek deze stand gerust meerdere keren op.”

Henk Lammertse is eveneens een nieuwe vriend en liet weten trots de zijn dat het aan de Rotterdamse Driemanssteeweg 60 gevestigde bedrijf trots is om toe te mogen treden tot dit selecte gezelschap vrienden. “Het belang van een goede businessclub is groot, zeker in onze branche zijn we altijd op zoek naar nieuwe bedrijven die graag met ons willen samen werken. Ik heb begrepen dat de Vrienden van het CHIO fijn met elkaar netwerken. Dat is voor ons belangrijk.”

Peter van Santvliet is net als Henk Lammertse en Thierry Wolterbeek een nieuwe vriend maar kwam al jaren op het CHIO Rotterdam “Dit is een mooi topsportevenement met een heel lange traditie. Ik hoop met ons bedrijf Stal van Santvliet ook te mogen toewerken naar zo’n succesvolle periode. Ons bedrijf is gehuisvest in Vlaardingen en gespecialiseerd in het fokken en houden van paarden en ezels.”

Vrienden van het eerste uur

Tot slot van de inleidende speech van Jan de Mooij werden drie vrienden van het eerste uur aan de aanwezigen voorgesteld. Pieter Baan (ING Rotterdam), Pien van der Plas (Dap-Barging) en Marcus Slingerberg (Van Lanschot Bankiers) (zie foto).

  • Deel dit artikel