Vrienden in 'good times' en in 'bad times'

CHIO
51 200709 Vrienden van het CHIO pre summer party DSC8216

Ook voorzitter van de Vrienden van het CHIO, Pieter Baan, in het dagelijks leven directeur Grootzakelijk Transport & Logistiek, Shipping, Harbour en regiodirecteur A.I. bij ING werkt al een jaar zo goed als volledig thuis. Een online interview is dus snel tussen zijn andere online meetings ingepland. Pieter Baan blikt terug op een jaar Vrienden van het CHIO op (1,5m) afstand:

"We hebben een bewogen jaar achter de rug. Toen we een jaar geleden, net tijdens de Corona uitbraak, geconfronteerd werden met het CHIO dat voor het eerst in het bestaan niet doorging, wisten we dat het belangrijk was om dit jaar te overbruggen. De continuïteit van dit prachtige sportevenement én het zakelijke netwerk is voor heel veel ondernemers ontzettend belangrijk.

Gelukkig is het ons gelukt om met steun van nagenoeg alle Vrienden een bijdrage te leveren aan die continuïteit. Er waren enkele afvallers, niet omdat deze bedrijven het CHIO ontrouw werden, nee domweg omdat zij keihard geraakt werden door de Corona-crisis. En gelukkig mogen we ook weer nieuwe Vrienden, of terugkerende Vrienden verwelkomen.

We waren ons wel bewust dat we het contact met onze Vrienden moesten warm houden. Als je niks doet val je als eerste af in dergelijke situaties. Daarom hebben we, als Vrienden onder elkaar, geprobeerd steeds informatie te delen en bij de geldende Corona-maatregelen passende activiteiten te organiseren. Vorige zomer was dat nog een 'buiten zomerborrel op afstand', dat lukte goed, alleen had het wat mij betreft een paar graden warmer mogen zijn. Helaas moesten we onze Drive Through Kerstmarkt annuleren in verband met de aangescherpte Corona-maatregelen. Gelukkig hebben een paar Vrienden gezorgd dat de pakketjes alsnog voor de Kerst thuis werden bezorgd. In de eerste maanden van dit jaar hebben we een aantal webinars gehad met leuke thema's en speeddate sessies. Zo hebben we elkaar toch gezien en gesproken. En eind mei gaan we nog een 'Happen & Stappen' Vrienden wandeling maken.

Vanuit onze Vrienden hebben we veel waardering gekregen voor onze aanpak. Namens het bestuur van de Vrienden van het CHIO wil ik nadrukkelijk mijn waardering en dank uitspreken voor de loyaliteit die onze leden hebben getoond. We zijn in overleg met de CHIO organisatie om te kijken op welke manier we de Vrienden het 72ste CHIO Rotterdam kunnen laten meebeleven nu de kans op een CHIO met publiek heel gering is. Daar vinden we vast een oplossing voor. We gaan in ieder geval door en blijven het gehele jaar door activiteiten organiseren, het liefst ontmoeten we elkaar maar als het online moet, vinden we daar ook een interactieve oplossing voor. Want Vrienden van het CHIO ben je in good times en in bad times, alhoewel ik van harte hoop dat we onze bad times nu grotendeels achter de rug hebben. Ik kijk er naar uit om iedereen snel gezond en wel weer te ontmoeten!"

  • Deel dit artikel
Vrienden van het CHIO