Voor bedrijven in de haven is netwerken belangrijk

CHIO
31 200709 Vrienden van het CHIO pre summer party DSC8147

Roderick Post woont zijn leven lang al in Rotterdam Kralingen en sprong als klein jongetje over het slootje aan de Kralingse weg tijdens het CHIO Rotterdam en kroop onder de oude houten tribunes door om zo het evenement te kunnen meemaken. Geweldig vond hij het. Nu is hij CEO van Post & Co, een belangrijke speler in de wereld van maritieme verzekeringen en nog even enthousiast over het CHIO Rotterdam.

Post & Co weet alles van maritieme aansprakelijkheid en logistieke verzekeringen en werken voor eigenaren, bevrachters, terminal en transport operateurs en ander logistieke partijen over de hele wereld. Het bedrijf is al 17 jaar verbonden als sponsor aan het CHIO Rotterdam, ontving onlangs de felbegeerde stalplaat voor het 10-jarig lidmaatschap van de Vrienden van het CHIO en is ook een van de drijvende krachten achter de CHIO Port Club Rotterdam.

Voor Roderick Post is het CHIO Rotterdam veel meer dan een borrel en een bitterbal. "Het is een fantastisch Rotterdams evenement en niet alleen omdat ik er al vanaf mijn jeugd kom. Juist voor het Rotterdamse zakenleven is het een unieke manier om elkaar wat beter te leren kennen. Juist de informatie - wissewasjes en roddels noemt hij het - die je krijgt als je elkaar face to face ontmoet. En dat is bij het CHIO Rotterdam heel goed geregeld. De business clubs Vrienden van het CHIO en de CHIO Port Club Rotterdam zijn voor onze havenbedrijfstak ontzettend belangrijk."

Toen de business club van Rotterdamse havenbedrijven enkele jaren geleden nieuw leven werd ingeblazen met de CHIO Port Club Rotterdam, was Roderick Post een van de eersten die daar aan wilde meewerken. "Het zijn bedrijven die belangrijk zijn voor de Rotterdamse economie en zo'n netwerk kan heel veel betekenen. Peter Goedvolk heeft dat toen met de rest van her Port Club team erg goed aangepakt. De business club heeft een professionaliseringsslag gemaakt en een nieuwe impuls gekregen. Het was ook het juiste moment daarvoor. Het netwerk ziet en spreekt elkaar door het jaar heen en soms ook in combinatie met de Vrienden van het CHIO. Dat wordt allemaal netjes gefaciliteerd voor ons door de CHIO organisatie.

We vragen Roderick hoe hij de Corona-crisis ervaart en wat de gevolgen ervan zijn voor de bedrijven verbonden aan de Rotterdamse haven . "Dat hangt er van af aan wie je het vraagt, denk ik. Bij ons loopt de business gewoon door en dat geldt voor veel andere bedrijven ook. De meeste schepen varen gewoon, alleen voor bijv. cruise schepen is het nog erg moeilijk, net als voor evenementen. Voor de business clubs is het een beetje zoeken. Als bestuur 'zoomen' we wel maar een bijeenkomst is toch wat anders. Ik hoop natuurlijk dat het CHIO in 2021 weer gewoon door kan gaan. Als dat niet zo is zullen we net als de sport als business club ook een nieuwe manier moeten vinden om elkaar te spreken, nieuwe ideeën uit te wisselen en nieuwe klanten te vinden, het is niet anders."

Roderick Post is ook groot fan van maatschappelijke programma Werken als een Paard. "Ik vind het fantastisch dat het CHIO Rotterdam haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Zo'n project als Werken als een Paard vind ik echt geweldig! Daar moeten wij als Rotterdamse bedrijven als het maar even kan, ook ons steentje aan bijdragen. "

photo credits: Mirjam Lems

  • Deel dit artikel