Von Bredow-Werndl en Dalera winnen Kür op Muziek EK dressuur

FEI / Louise Parkes
53177941184 39ded63062 k

Titelverdedigster Jessica von Bredow-Werndl en haar 16-jaar oude merrie TSF Dalera BB wonnen gisteren hun tweede individuele gouden medaille tijdens de Kür op Muziek van het FEI Dressage European Championship 2023 voor eigen publiek in het Duitse Riesenbeck. Emmelie Scholtens en Indian Rock waren de beste Nederlanders met een twaalfde plaats.

Met een score van 92.818 was opnieuw het goud voor de regerend Olympisch kampioene, die eerder deze week ook in de Grand Prix Special al goud won. Het was een nipte overwinning want regerend wereldkampioene Lotty Fry en de 12-jarige hengst Glamourdale lieten een knappe Kür zien die hen een score van 92.379 en zilver opleverde.

Als allerlaatste starter reed Charlotte Dujardin de onervaren 10-jarige Imhotep in een geweldige proef naar een score van 91.336.

Alleen Emmelie Scholtens met Indian Rock en Marlies van Baalen met Habibi DVB hadden zicht geplaatst voor de finale Kür. Emmelie eindigde op een twaalfde en Marlies op een vijftiende plaats.

Zonder twijfel was de spannende strijd tijdens het EK dressuur afgelopen week een voorbode van wat zich volgend jaar tijdens de Olympische Spelen gaat afspelen. Met de 2023 Europese titels in the pocket zijn nu alle ogen gericht op Parijs 2024.

Jessica von Bredow-Werndl: “Ik wil niet te veel de druk opvoeren voor volgend jaar maar dat we hier vandaag zo dicht bij elkaar eindigden maakt het wel super spannend. Wij (Fry en von Bredow-Werndl) zijn ons bewust dat we kleine foutjes maakten vandaag en dat we dus nog beter kunnen. En we moeten ook Charlotte en Nanna niet onderschatten volgend jaar, of Isabell.... we hebben veel werk te doen. Parijs kan weleens heel spannend worden!

Als die Olympische Spelen net zo spannend worden als de FEI Dressage European Championship 2023 in Riesenbeck afgelopen week, is dat geen woord teveel gezegd.

Results

  • Deel dit artikel