Veelbelovende kick off Masterplan Dressuur

Laurens van Lieren

Dressuur is een van de twee topsport pijlers van het CHIO Rotterdam. De dressuursport heeft de afgelopen tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heeft enorm aan populariteit gewonnen. De 5* InterChem Kür op Muziek van het CHIO Rotterdam op zaterdagavond is al jaren uitverkocht en ook de 3* dressuurrubrieken worden goedbezocht. O.a. reden om te kiezen voor een nieuw InterChem dressuur stadion op het entreeterrein met meer plaatsen voor publiek en sponsoren. Toch zien directeur sportief dressuur Laurens van Lieren en zijn collega bestuursleden nog voldoende mogelijkheden om de dressuursport rondom het CHIO Rotterdam en in Nederland verder te ontwikkelen.

Daarom is het Masterplan Dressuur opgesteld: een denktank met hippische prominenten zoals Hans Bernoski, Tim Coomans, Joyce Lebon, Jacques Maree, Willem van Mierlo, Jan de Mooij, Annemiek van der Vorm, John de Vos, Laurens van Lieren en Patrick van der Meer om samen na te denken over onderwerpen als:

  • Sportieve topsport onderdelen tijdens het CHIO Rotterdam: FEI Nations Cup Dressuur, bestaande uit Grand Prix, Grand Prix Special en de InterChem Kür op Muziek
  • Koppeling van topsport aan talentontwikkeling, zoals : TTC Zuid-Holland, CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur, KNHS Para Dressuur Trophy en Equestrum activiteiten
  • Het realiseren van meer prijzengeld bij de dressuur
  • Meer media aandacht genereren voor de dressuursport
  • Volle tribunes/meer toeschouwers tijdens alle rubrieken
  • Uitleg over de dressuursport aan toeschouwers/sponsoren
  • Sporters dichterbij sponsoren brengen
  • Verdere ontwikkeling van het InterChem Dressuur Stadion

Over alle onderwerpen bruiste het van ideeën. Soms heel concreet en direct bereikbaar, soms toekomstdromen… In ieder geval inspiratie genoeg om de dressuursport in het Kralingse Bos (en misschien ook daarbuiten) op het hoogste plan te houden.

Tevens is er een arrangement gemaakt met hospitality en exposure gedurende het CHIO Rotterdam bij de dressuursport. Dit arrangement is voor deelnemers aan het Masterplan Dressuur en geïnteresseerden in de dressuursport. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met Tim Raemakers via 010-4528900 of [email protected].

  • Deel dit artikel