Veel meer dan een reclamebord

Rsz scholenplan 20

De tijd dat sponsoring van grote sportevenementen uitsluitend bestond uit naamsbekendheid voor het merk en relatiemarketing tijdens het evenement is voor de hoofdsponsor Rabobank en de Legacy Partners van het CHIO Rotterdam al lang verleden tijd. Op alle vlakken en gedurende het gehele jaar wordt nauw samengewerkt om de beste return on investment voor alle partijen te behalen. De teams ontwikkelen het gehele jaar door nieuwe creatieve concepten waarmee de partners en het CHIO Rotterdam zich onderscheiden. Zo ontstaan verschillende maatschappelijke initiatieven in samenwerking met de Legacy Partners.

De Rabobank staat er om bekend dat ze op brede wijze de hippische sport steunt. De bank was jaren geleden z’n tijd ver vooruit met de lancering van het Rabotalentenplan, dat een enorm succes is in vele landen wordt gekopieerd. En ook de betrokkenheid bij de KNHS Para-Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation getuigd van de maatschappelijke betrokkenheid van de bank. “Die maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan genoemde activiteiten. Naast het hoofdsponsor van het CHIO zijn we ook hoofdsponsor geworden van de Hippische Alliantie Rotterdam. Via het Trustfonds ondersteunen wij de maatschappelijke activiteiten van de HAR en het CHIO gericht op jongeren uit achterstandswijken. Op die manier geven we jongeren een kans om hen via de paardensport een duw in de goede richting te geven.” aldus Leo Peeters Weem, directievoorzitter van Rabobank Rotterdam.

Legacy Partner Allianz heeft op de nationale vrijwilligers dag NLDoet samen met Hippische Alliantie Partner De Hazelaar al een aantal keren een geweldige dag bezorgd aan de kinderen met een beperking.

De naam van Legacy Partner Indofin is al vele jaren verbonden aan het Kinderdorp. De heer Cees de Bruin, oprichter van Indofin en al vele jaren nauw betrokken bij het CHIO Rotterdam, hecht daar waarde aan: “Een plek op het CHIO Rotterdam waar kinderen kunnen spelen en kennis maken met en leren over dieren. Dieren binden en de weg naar het hart van de stad is via de kinderen. Zo krijg je een bredere belangstelling voor de sport.”

Dit jaar gaat ook Legacy Partner NautaDutilh een stapje verder. Al jaren steunen zij het CHIO Rotterdam en is het internationale advocatenkantoor tevens Legal Partner. Dit jaar leveren zij de vrijwilligers voor het Scholenplan. “Wij vonden dat we niet alleen financieel en juridisch iets moesten doen, we willen ook onze maatschappelijke betrokkenheid tonen,” zegt Erik Geerling, bestuursvoorzitter bij NautaDutilh. “Kind & Recht is een van de thema’s waar wij ons graag voor inzetten. Onze mensen zetten zich dit jaar in voor de begeleiding van het Scholenplan. En geloof me, dat geeft meer voldoening binnen onze organisatie dan het geven van geld.”

HR ViaCare begrijpt dat het tijdens het CHIO Rotterdam wel eens erg gezellig kan zijn. Daarom regelen zij een BOB-service en kunnen bezoekers in de stand van HR ViaCare in het Stroodorp een blaastest doen.

  • Deel dit artikel